Новини Събития

България ще участва на туристическото изложение в Израел

   
България ще участва на туристическото изложение в Израел

България ще участва в международното туристическо изложение IMTM 2022, което ще се проведе на 29 и 30 март 2022 г. в Тел Авив, Израел. Страната ни ще има информационен щанд от 49 кв. м, на който ще присъстват Столична oбщина ОП „Туризъм“, Българският съюз по балнеология и СПА туризъм и туроператорът Win Travel, съобщиха заTravelNews от Министерството на туризма. България ще бъде представена като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху зимна и лятна почивка, възможности за балнеолечение, за провеждане на културно-познавателни турове, за пътувания с цел развлечения и др. Участието на изложението има за цел имиджово представяне, повишаване информираността на посетителите относно разнообразните възможности за туризъм, осъществяване на контакти с чуждестранни туроператори и агенции за включване на България в програмите им за 2022/2023 г. или за тяхното обогатяване. 

Интересът на израелските туристи към дестинацията ни през последните години нараства, като вече се ориентират към лятна и зимна почивка, съчетана с балнеолечебни програми. В момента в Израел има ваканция и доста гости са в зимния курорт Банско. Преди пандемията започнаха да идват и в СПА курортите ни. Традиционно търсят и почивки в курорти, които предлагат казина, тъй като са сред най-големите играчи в света. 

Израел е целеви пазар за България, като броят на туристите, посетили страната ни в периода януари - декември 2021 г. е 53 192, което е с 0,8 % по-малко спрямо същия период през миналата година. Преди пандемията, през 2019 г., са дошли над 244 000 израелски гости, което нарежда страната на 12-то място по важност за българския туризъм, показват данните на Министерството на туризма.  

IMTM е най-старото туристическо изложение в източно-средиземноморския регион на Израел. По значение се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя на изложителите, професионалните посетители и крайните потребители, тъй като сред държавите в региона, Израел е с най-много туристически пътувания годишно. На изложението през 2020 г. на площ от 7 900 кв. м са участвали 1 980 изложители от 56 страни, а посетителите са били над 26 500 души, от които 17 000 професионална публика. През 2021 година изложението се проведе във виртуална форма предвид противоепидемичните мерки в държавата Израел. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати