Новини Хотели

Новият Астория Гранд хотел в София започва да работи

   
Новият Астория Гранд хотел в София започва да работи

Най-новият четиризвезден хотел „Астория Гранд хотел“ в София (бивш „Родина“ на Руски паметник) започва да работи и да приема гости. Това обяви за TravelNews Венеция Павлова, генерален мениджър на комплекса. Той е изяло обновен с нова визия и най-модерните технологии в хотелиерския бизнес. „Постепенно отваряме етажите и стаите за настаняване, лоби барът и ресторантът за закуска също вече работят“, каза Павлова. На последния етаж е отдаден под наем „Джанам скай клуб ресторант“, който първи започна да посреща клиенти. Хотелът е пуснат за настаняване в резервационните системи и се водят разговори с туроператори за обслужването на групи в бъдеще, подчерта Павлова. Тя се надява на по-скорошното приключване на войната, за да започне възстановяването на туризма.

Официалното откриване на хотела ще бъде през есента, до когато се очаква да функционират всички обекти в него. „Астория Гранд хотел“ ще разполага с 490 стаи, 2 големи конферентни зали, които ще се разделят на две, 5 по-малки зали, 1 ресторант „а ла карт“, лоби бар, СПА център с басейн, фитнес, сауна, парна баня, фризьорски салон и казино.

Бившият хотел „Родина“ не работи от 2014 г., като основната му реконструкция започна през 2016 г. Той е емблематичен четиризвезден хотел за София. Построен е през 1979 г. Със своите 104 метра и 25 етажа е втората по височина завършена сграда в София и България до 2000 г. През 2013 – 2014 г. се проведоха няколко търга за продажбата му, като всеки път цената му пада поради ниския интерес. При четвъртата поред процедура за публична продажба, организирана от частния съдебен изпълител Георги Дичев заради непогасени задължения в размер на 25 млн. лв. към ОББ, хотелът е купен от пернишкия бизнесмен Людмил Стойков. Той е собственик още на ваканционен комплекс “Дюни”, който придоби по линия на приватизацията през 1999 г.

„Астория Гранд хотел“ е собственост на дружеството "Астория груп" ЕООД с управител Елза Радкова. Дружеството е собственост на “Дюни” АД, показва справка в Търговския регистър. Елза Радкова управлява целия туристически бизнес на Людмил Стойков.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати