Новини Транспорт

Wizz Air с три нови маршрута от Бургас

   
Wizz Air с три нови маршрута от Бургас

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и водещият авиопревозвач в България, стартира три нови маршрута от Бургас. Полските перли Краков и Жешов, и красивият унгарски градДебрецен са трите нови дестинации, които WIZZ добавя от днес, 25 март, към мрежата си. Полетите ще бъдат изпълнявани през цялото лято на 2022 г., 2 пъти седмично, предоставяйки на клиентите удобна възможност кратка уикенд ваканция или по-дълга почивка. Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 28.99 лв.* Всички полети на превозвача се извършват при засилени хигиенни мерки.

Краков е един от най-красивите градове в Полша. Забележителностите му, сред които дворецът „Вавел“ и базиликата „Дева Мария“, се определят като такива без аналог в Полша, като неслучайно са част от списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Освен с величествените си площади, сгради и дворци, Краков ще ви накара да го обикнете и с интересните си истории. Според една от легендите, създател на града е митичният владетел Крак, който основал Краков върху хълма Вавел, над пещера, в която живеел дракон.

Жешов е най-големият град в югоизточна Полша с население от малко над 200 000 души. Той има една от най-красивите старинни площади, на който е разположено Кметството. Градът впечатлява и със своята оживена атмосфера, красивата архитектура и един изключително любопитен Паметник на революционните дела.

Дебрецен е вторият по големина град на Унгария. Той е известен като интeлeĸтyaлният цeнтъp нa cтpaнaтa, ĸaтo нaчaлoтo нa тaзи peпyтaция e пocтaвeнo c ocнoвaвaнeтo нa Kaлвиниcтĸия ĸoлeж пpeз 1538 г. – днec, извecтeн ĸaтo Дeбpeцeнcĸи yнивepcитeт. Този интригуващ град е чудесна дестинация за уикенд пътуване, тъй като в него него ще откриете всичко: архитектура, музеи, галерии, воден парк със СПА, зоологическа градина и колоритна унгарска кухня.

Когато и да решат пътниците да посетят Краков, Жешов или Дебрецен, Wizz Air любезно им напомня да се запознаят съсстрогите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пасажерите и екипажа. За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си и туристическия застрахователен пакет на авиокомпанията, който покрива Covid-19**. По този начин пътниците могат да бъдат сигурни, че ако обстоятелствата се променят или просто искат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, ще могат да направят нова резервация за нов полет на WIZZ по свой избор. Възползването от тези услуги, които са допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

Wizz Air също така призовава пасажерите да проверяват редовно официалните институционални уебсайтове на страната, до която ще летят, за да се запознаят с най-актуалната информация, да проверят здравни документи, които се приемат, и всички приложими изисквания за пътуване. Тъй като условията за влизане варират от държава в държава, авиокомпанията полага постоянни усилия, за да улесни пътниците в запознаването със съответните правила за пътуване до желаната дестинация, като непрекъснато подобрява своята Карта за планиране на пътувания. Цветно кодираната карта, която вече е достъпна за използване и на мобилни устройства, се актуализира автоматично ежедневно и включва контролен списък със специфични за всяка държава изисквания за тестване, карантина и сертификати за ваксина.

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ БУРГАС

Маршрут Начало  Цена от*
СОФИЯ – КРАКОВ 25 март 2022 г. 38.99 лв.
СОФИЯ – ЖЕШОВ 25 март 2022 г. 28.99 лв.
СОФИЯ – ДЕБРЕЦЕН 25 март 2022 г. 28.99 лв.
 



*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени наwizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.
**Прилагат се условия и изключения.

 

* * *


За Wizz Air
Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се в момента от 149 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със средна възраст на самолетите от 5 г. Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които предлагат последните в индустрията авиационни технологии и двигатели от следващо поколение и са в основата на целта на авиокомпанията да достигне флотилия от 500 самолета до 2030 г. и непрекъснатия ѝ ангажимент към устойчивост. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати