Турагенции

Курорт на Малдивите предлага острови за двойки, семейства и приятели

   
Курорт на Малдивите предлага острови за двойки, семейства и приятели

Искрящи тюркоазени води, ослепително бели плажове, зашеметяващи коралови рифове и елегантни вили над водата - вече се досещате, че описваме Малдивите.

Този спиращ дъха архипелаг от пясъчни брегове, лагуни и цветни палмови горички в Индийския океан предлага хиляди идилични оазиси.

От заредени с адреналин водни спортове, гмуркане с шнорхел и морски костенурки, уединени плажни барове до елегантни спа центрове над водата - това е мечтана дестинация, а вашето преживяване започва с избора на подходящия курорт.

Притежаван от местния визионер Ахмед Сиям Мохамед, Sun Siyam разполага с колекция от ексклузивни убежища, разпръснати на собствени острови, като всяко предлага уникално изживяване в сърцето на този тропически рай, разказва Daily Mail.

Историята на Sun Siyam започва с откриването на Sun Siyam Vilu Reef през 1998 г. - идилично островно убежище с романтика в сърцето. Във Vilu Reef все още работят много от първоначалните членове на екипа, които посрещат своите лоялни гости, връщащи се в курорта година след година.

През 2002 г. идва Sun Siyam Olhuveli, а през 2008 г. към него се присъединява Sun Siyam Iru Fushi, като и двата поставят семейното забавление и приключения в центъра на всичко. Най-новото допълнение към стилната селекция е Siyam World - бягство на остров с цял набор от вълнуващи дейности, еднакво подходящи за семейства, двойки и приятелски компании.

Всички тези слънчеви светилища са отлични кандидати за вашето пътуване до Малдивите, независимо дали търсите приключение, романтика или обикновена релаксация, посочва Daily Mail.

Романтично убежище

Водещият имот на колекцията Sun Siyam - Vilu Reef, може да бъде открит в собствената му блестяща лагуна в атола Южен Ниланде, който е популярно място за гмуркане.

Това бутиково убежище е отличен вариант за двойки от всички възрасти и младоженци, като зашеметяващият фон от бели брегове, лазурно небе и зелени палми, заедно с петзвездното обслужване, гарантират перфектната романтична атмосфера. Не е чудно, че 70% от гостите се връщат отново на острова. 

Разкошната колекция от вили над водата на Vilu Reef се отличава с впечатляващи гледки и приятни открити пространства с частни джакузита и инфинити басейни. Гарантираната интимност и романтика, осигурявана от елегантните къщички на кокили, изкушава много гости година след година.

През деня можете да се отправите към кортовете за тенис или бадминтон или да свържете ума, тялото и духа си с частен урок по йога. За тези, които търсят повече адреналин, центърът за гмуркане на Vilu Reef позволява изследване на фантастичния риф, подводни пещери и корабокрушения точно край брега. За по-спокоен ден разгледайте лагуната с кану сутрин преди релаксиращ следобед в СПА центъра.

Можете дори да се отправите към съседния Иру Вели за еднодневна екскурзия, а тези, които търсят пълно уединение, могат да се насладят на а-ла-карт пикник на пустинен остров далеч от цивилизацията. Вечерта опитайте широката гама от кухни, включително опцията за изискана вечеря на плажа, последвана от филм под звездите или дегустация на вино, ръководена от сомелиер във винарската изба.

Семейно приключение

Обширен рай ви очаква в Iru Fushi, разположен на атола Нууну. Той е дом на 14 бара и ресторанта, включително изискан салон за шампанско, както и отличен спа център и център за гмуркане, в който можете да се насладите на майсторски клас по гмуркане или да практикувате други водни спортове. Това е идеалното малдивско убежище за цялото семейство.

Има по нещо за всеки - басейни само за възрастни и такива, които са подходящи за семейства, в допълнение към класовете по занаяти, по време на които можете да трансформирате палмови листа, дървесина и красиви черупки в уникални творения.

Децата ще могат да плуват с шнорхел, изледвайки местния морски живот в рифа, и да се отправят на вълнуващи островни приключения в сигурните ръце на персонала от клуб Koama Kidz. Цялото семейство може да се пробва в уиндсърфинг или да участва в състезания с джетове.

Докато детският клуб ангажира децата, мама и татко могат да се отпуснат в The Spa от Thalgo France, който предлага уелнес програма и 20 релаксиращи стаи за процедури. 

В Iru Fushi децата под 15-годишна възраст спят в стаята на родителите си и се хранят безплатно по избрания от тях план. 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати