Новини Турагенции

Българите ще празнуват Великден и на о. Сицилия

   
Българите ще празнуват Великден и на о. Сицилия

Сицилия е най-големият остров в Средиземно море и несъмнено е сред най-интересните кътчета в Европа. Дестинацията е популярна, тъй като е била дом на много различни култури. Тя е била под управлението както на гърци и римляни, така и на финикийци, византийци, араби, испанци и французи. Богатата история и разнообразните култури, обитавали италианския остров, са предпоставка за многообразието, което предлага.  

Мнозина избират Сицилия, за да разгледат останките от миналите цивилизации. Гърците са оставили забележителна архитектура и изкуство след себе си, византийците са украсили острова с типичните музайки, а в много от сградите се вижда и арабското влияние. Сицилия наистина е един неописуем микс от различни култури, които се съчетават по възможно най-красивия начин. Съчетано с красивите плажове и средиземноморската кухня, мястото наистина е магнит за туристи. Статистиката сочи, че културният и морският туризъм са силно развити във всички части на острова.  

Вулканът Етна също привлича хиляди посетители. Това е най-високият действащ вулкан в Европа и е живописен фон на много италиански градове. Етна се намира в сърцето на Сицилия и няма по-добър начин да се разгледа от нощувка в подножието ѝ. Най-близкият град – Катания се намира под вулкана и е вторият по големина на острова. Мястото целогодишно се радва на туристи и интересът към него е абсолюно оправдан. Освен спираща дъха гледка към Етна, градът предлага и разнообразна архитектура, интересни забележителности и страхотна кухня.  

Традиционно лятото е по-силен сезон за средиземноморските острови. Но поради големияинтерес от страна на българите, туроператорът “Абакс” организира тур на Сицилия и покрай великденските празници. За TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър в компанията, споделя: “С наближаващите великденски празници все повече хора започнаха да търсят примамливи предложения за това къде да ги прекарат. Поради огромния интерес към една от програмите ни през лятото, а именно – Сицилия, за Великден хората, желаещи да прекарат празника извън уюта на дома, ще имат възможност да се потопят в сицилиянския начин на живот”. Програмата е запланувана за периода 23 – 30 април 2022. 

Цените започват от 799 лв. на човек и включват самолетен билет София – Катания – София с директен полет на Wizz Air, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 1 малък ръчен багаж до 10 кг (с размери 40х30х20 см), летищни такси, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор на клиента. „Работим с три четиризвездни хотела, които гарантират отлично прекарване. В комплексите туристите ще могат да се насладят на безплатно ползване на шезлонг и чадър. Също така те ще се намират в ключови за Катания места и ще могат да усетят афтентичния дъх на Сицилия“, каза Найденова. 

За да се чувстват наистина комфортнопосетителите, с тях за целия престой ще бъде на разположение и представител на туроператора с български език. Друг голям плюс на програмата е, че в цената са включени 2 застраховки - медицинска с покритие 10 000 евро и за COVID – 19 и застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие на COVID – 19, както и пакет за максимална сигурност.  

За хората, желаещи да опознаят по-добре Сицилия, „Абакс“ предлага и богата палитра от допълнителни екскурзии като Етна и Таормина, Сиракуза и Ното и Ачиреале. Всичко това със сигурност ще допринесе за едно незабравимо посрещане на Великден на един от най-магнетичните острови по Средиземноморието.  

В рамките на 8 дни българите ще видят и преживеят Сицилия, както никога до сега. Дестинацията е подходяща както за дългогодишните любители на Италия, така и за напълно “начинаещи” пътешественици. Островът съчетава всичко хубаво от италинската култура с богатството, оставено от гърците, византийците и арабите. Той предлага изключително разнообразни гледки и преживявания и несъмнено почивката там ще остави незабравими спомени. 

 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати