Новини Хотели

Белиз привлича с уникални хотелски комплекси

   
Белиз привлича с уникални хотелски комплекси

Разположена на източното крайбрежие на Централна Америка, точно на юг от Мексико, Белиз граничи с Карибско море и включва около 450 острова.

Страната разполага с разнообразна континентална зона с дъждовни гори, джунгли, планини, руини на маите и най-голямата пещерна система в Централна Америка.

Белизският бариерен риф - вторият по големина коралов риф в света, и Голямата синя дупка привличат посетители, желаещи да се потопят в оживената подводна дива природа.

Посетителите могат да избират измежду курорти на брега на морето или къщички на дърво в горския балдахин, повечето с all inclusive планове, които предлагат безгрижни ваканции, прекарани в гмуркане, риболов, рамходки или релаксиране.

В допълнение към удобството на all inclusive плановете, почти всички компании в Белиз приемат щатския долар, а официалният език е английският.

Ако сме ви заинтригували, вижте пет от най-добрите all inclusive курорти в Белиз, представени от T+L:

Turneffe Island Resort, Little Caye Bokel

Този луксозен курорт, любим на почитателите на риболова и гмуркането, е разположен на частен остров с площ от 56 655 квадратни метра на около 50 км югоизточно от Белиз Сити. Гостите пристигат с лодка или хеликоптер от международното летище, на което ги посреща представител на курорта, който се справя с всички подробности.

Това слага началото на all inclusive изживяване, което покрива всички хранения и дава достъп до всички съоръжения на курорта. 22-те стаи за гости и вили предлагат уединение, релакс и приключения.

Belizean Dreams Resort, Хопкинс Вилидж

Този морски курорт се намира в Хопкинс - приветливо рибарско селище в южната част на Белиз, считано за център на Гарифуна културата. Имотът предлага девет вили и седем бутикови стаи с от една до три спални. Гостите могат да избират измежду множество all inclusive пакети, които покриват настаняване, храна, местен транспорт и дейности.

Предлагат се допълнителни екскурзии, в зависимост от интересите на туристите. Посетителите летят до международното летище Белиз, след това има 20-минутен вътрешен полет и 30-минутно шофиране до курорта.

Manta Island Resort, Атол на Глоувър

Разположен на атола Глоувър - коралов пръстен на около 90 км от южния бряг на Белиз, Manta Island Resort предлага девет частни кабини на брега на океана и три вили с две спални. Аll inclusive пакетът включва храна, напитки, трансфери до летището, оборудване за водни спортове и обиколки за гмуркане с шнорхел.

Гостите летят до международното летище в Белиз, вземат 20-минутен полет и след това се придвиждат с лодка до острова. Курортът е „сестрински имот“ на Belizean Dreams Resort, както и на курортите само за възрастни Coco Plum Island Resort и Laru Beya Resort.

Blancaneaux Lodge, окръг Кайо

Този луксозен бутиков хотел е разположен в западната част на Белиз, в горския резерват Mountain Pine Ridge сред тропически дървета, водопади и джунгла. 20 елегантни помещения за настаняване включват кабини, вили и ултралуксозната вила Coppola с две спални с невероятна гледка, ръчно гравирана антична маса за хранене и иконом на пълен работен ден.

Montagna предлага италианска кухня, има ресторанти край басейна и в градината. Аll inclusive имотът преди е собственост на семейството на Франсис Форд Копола, а сега е един от трите имота Belize Hideaway. Другите са Turtle Inn и Coral Caye.

Chaa Creek, Сан Игнасио

Тази еко хижа се намира по протежение на река Макал в подножието на планините Мая, на около два часа югозападно от град Белиз. Започнала живота си като ферма преди близо 50 години, Chaa Creek Cottages се разраства и постепенно добавя модерни удобства, като спа център, конюшни, басейн, а наскоро и вили с градини и частни басейни.

Гостите могат да изберат да отседнат във вила, апартамент на върха на дърветата или икономичен еко под в отдалечена среда. Аll inclusive пакетите са предназначени за семейства, младоженци и търсещи приключения.

Източник: profit.bg



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати