Оферти

Круизен пакет НОРВЕЖКИ ФИОРДИ и БЕЛИ НОЩИ

   
Круизен пакет НОРВЕЖКИ ФИОРДИ и БЕЛИ НОЩИ

Туроператорът "Travel Holidays" представя:
Вълшебството на Норвежките фиорди е най-силно през пролетта, когато ледовете се топят и по отвесните скалисти брегове оживяват безброй водопади. През юни, магията се подсилва от незалязващото слънце и белите нощи. Плаването с кораб между фиордите е най-добрият вариант да усетите величието и красотата им.
 
ПРОМОЦИЯ!!!

РЕЗЕРВИРАЙТЕ БЕЗ ДЕПОЗИТ ДО 13.04.2022.
 
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.03.2022

Дата: 26.06.2022 г.

Маршрут: София – Хамбург - Кил – плаване – Берген  – Олден – Олесун – Хаугесун – плаване – Кил – Хамбург - София
 
Акценти на програмата:
Пътуването съвпада с периода на Белите нощи.
Включени:
✔ Самолетни билети
✔ 7 нощувки на борда на MSC Preziosa с изхранване на база „пълен пансион“.
✔ Такса обслужване на кораба
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Водач от агенцията при записани 15 човека.
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“.
 
ВНИМАНИЕ:  Круизният оператор изисква пълна ваксинация срещу Covid-19 на пътниците мин. 14 дни преди качването на борда на кораба.

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1:

26.06.2022 София – Кийл, Германия

Полет София – Хамбург с прекачване. Трансфер до круизния терминал в гр. Кийл. Чекиране и настаняване на кораба MSC Preziosa.

ДЕН 2:

27.06.2022 Плаване

Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

ДЕН 3:

28.06.2022 Берген, Норвегия 08:00 ч. – 18:00 ч.

Наричат го „Портата към фиордите“.  Берген е втория по големина град в Норвегия, известен със седемте планини които го обграждат, както и с композитора Едвард Григ и рибния пазар. Градът е основан през 1070 г. от Улав Хюре и е бил столица на Норвегия до 1299 г. Не пропускайте и възможността да се разходите из стария квартал Бриген, който е част от наследството на ЮНЕСКО. Районът се отличава с красивите си дървени къщи, които са малкото останало от средновековен Берген. Кварталът е и център за изкуства и занаяти, където художници, тъкачи и занаятчии имат работилници.
А също така, можете да покорите върха Улрикен на планината Fløye с въжена железница и да станете свидетели на невероятни гледки на града отгоре.

ДЕН 4:

29.06.2022 Олден, Норвегия 07:00 ч. – 17:00 ч.

Малките норвежки градчета се отличават със своята архитектура и къщи в пастелни тонове, заобиколени от зелени гори. Olden е красиво малко селце, сгушено в устието на река Oldeelva и е една от най-големите туристически дестинации в Норвегия, заради близко разположения ледник Briksdalsbreen. Намира се в края на известния Нордфиорд. Селото е като вход към зашеметяващата природа на Норвегия и се радва на голямо разнообразие от места, които да видите. Градчето също е и в началото на пътя за ледника Йостедал – най-големият континентален ледник в Европа.

ДЕН 5:

30.06.2022 Олесун, Норвегия 07:00 ч. – 16:00 ч.

Олесун е разположен в устието на живописния фиорд Стурфиорд, където свършва Гейрангер. Градът представлява комбинация от обаятелна алпийска природа и архитектура, която превръща някогашното рибарско градче в скандинавски шедьовър. През 1904 г, пожар унищожава града, но след това е построен отново, като е съхранен само най-стария в момента квартал - Муловейен. Градът е разположен върху 7 острова и е изграден изцяло в стил Ар нуво, преливащ от цветове и заобиколен от спиращи дъха пейзажи. Каналът Бросундет, разделя центъра на града на два острова – Норвьой и Аспьой. Старото рибно пристанище днес е любимо място за разходка на местни и чужденци. В някогашните корабостроителници и рибни фабрики, сега се помещават хотели, офиси, магазини. Историческите сгради са приютили кафенета, ресторанти, магазини, галерии. 

ДЕН 6:

01.07.2022 Хаугесун, Норвегия 09:00 ч. – 18:00 ч.

Хаугесун ще ни посрещне с малки спретнати дървени къщички, предимно в бяло и червено, безупречно поддържани зелени площи и лодки, клатушкащи се във водата. Тук ще се потопите и ще усетите норвежкия начин на живот – семпъл, подреден и непретенциозен.

ДЕН 7:

02.07.2022 Плаване

Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

ДЕН 8:

03.07.2022 Кийл, Германия, акостиране в 07:00 ч.

Нашето пътуване приключва в немския град Кийл. 
Кийл е морски град, разположен в малък залив в югозападната част на Балтийско море. От морското му пристанище започва Кийлският канал, който има стратегическо значение за града и свързва Северно море с Балтийско море. Най-голямата туристическа атракция в града е ветроходната регата, наречена Кийлска седмица. Тя се организира през последната седмица на юни и носи милиони посетители и около 4000 кораба в града от цяла Германия и чужбина. Следва трансфер до Хамбург за полета с прекачване до София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

✔ Самолетни билети София-Хамбург-София с прекачване.
✔ Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг. 
✔ 7 нощувки на борда на MSC Preziosa в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет. 
✔ Всички трансфери по програмата.  
✔ Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация. 
✔ Пристанищни такси.  
✔ Водач от агенцията при записани 15 човека.
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“.
✔ Такса обслужване на борда.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казино; румсървиз.
✔ Храната в специализираните ресторанти.
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет.
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

✔ Записване без депозит до 13.04.2022
✔ Депозит: 600 лв/човек до 20.04.2022
✔ Пълно плащане: до 09.05.2022
 
НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИИ:
✔ 20.04-09.05.2022 – 600 лв/човек
✔ 09.05-.02.06.2022 – 50% от стойността на туристическия пакет
✔ след 02.06.2022 – 100% от стойността на туристическия пакет
 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати