Новини Турагенции

Българите избират екзотични дестинации за пролетната ваканция

   
Българите избират екзотични дестинации за пролетната ваканция

На първи април не само пада извънредното положение в България, но и започва пролетната ваканция на учениците. Това е перфектната предпоставка за един силен туристически месец, обяви Красимир Златанов, управител на туроператора „Exotic Holiday“. Компанията предлага екскурзии до екзотични дестинации и това, че доста от тях вече не изискват зелени сертификати или PCR тестове, също е голямо предимство. „В момента наблюдаваме огромен бум в резервациите. Особено за пролетната ваканция доста от програмите ни са разпродадени напълно“, изтъкна Златанов.  

Египет се е наложила като силна пролетна дестинация сред българите през последните няколко години и отново е в топ изборите за почивка. Април и май са най-благоприятните месеци за морска почивка по бреговете на Хургада и поради тази причина чартърните полети на BH Air ще продължат до края на май. Програмите са изготвени по удобен начин, така че да могат да се съчетаят или с великденските или с майските празници.  

„Мароко представлява огромен интерес тази пролет“, подчерта Златанов. Имперските столици и загадките на Сахара привличат стотици българи тази пролет. „Exotic Holiday“ ще реализира две програми – едната съвпада с пролетната ваканция на учениците, а втората - с великденските празници.  

Дубай, ОАЕ също е сред най-търсените места за почивка. Дестинацията се превръща във все по-достъпна цел за българите и интересът към Близкия изток несъмнено се забелязва, тъй като от месеци „Exotic holiday“ са запълнили всички места за пролетната си екскурзия до там.  

„Имахме много записвания и за Малдиви“, потвърди Златанов. Райското кътче ще зарадва много българи през април. Полетите до там ще продължат и до началото на май – идеалната възможност да се отпразнуват майските празници в екзотика.

„Най-големият ни хит определено беше Мексико. Също изключително бързо се разпродаде. Програмата е 10 дни и съвпада точно с ваканцията на учениците, затова много семейства ще пътуват“, обясни Красимир Златанов. Месец април е последната възможност за посещение на държавата, преди да стане непоносимо горещо там. Въпреки, че екскурзиите ще се реализират само следващия месец, се очаква интересът да продължи и през септември, когато отново времето ще е отлично за пътуване. 

За Великден също много българи са избрали да пътуват. „Има търсения, но се наблюдава тенденция да се избират по-близки дестинации, например в Европа или Гърция, Турция“, отбеляза Златанов. Въпреки това се наблюдава засилен интерес към пътуванията, което може само да радва туроператорите. Идните месеци той очаква завръщане към пътешествията, както ги познавахме преди пандемията.  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати