Новини Събития

Пловдив е най-доброто място за посещение в България

  31.03.2022 09:59  
Пловдив е най-доброто място за посещение в България

Пловдив е най-добрата дестинация в България според престижната класация на European Best Destinations. Резултатите бяха публикувани вчера в късния следобед, само месец, след като градът ни зае 4 място в Европа и бе обявен за най-добра културна, романтична и винена дестинация на стария континент. Според най-скорошното гласуване Пловдив изпреварва столицата, Варна, Велико Търново и места, и курорти като Етъра, Белоградчик, Рилския манастир, Албена, Созопол, Несебър, Банско, Мелник.

В класацията Пловдив е описан като „градът, в който хилядолетната история, култура и наследство са в хармония. Древен и вечен, артистичен и модерен, космополитен и романтичен, този град е толкова завладяващ и пълен с живот“.

Акцентирано е и на факта, че като културен център на България, Пловдив е домакин на множество събития и фестивали от национално и международно значение и е място за културен обмен. „Пловдив заслужено спечели титлата Европейска столица на културата. Градът, който пулсира с духа на българското Възраждане със своя вълшебен Стар град, където могат да се посетят красиви и богато украсени къщи от този период. Пловдив предлага завладяващи панорамни гледки, които можете да уловите на един от шестте хълма, разположени в самото сърце на града. Това е Пловдив – мястото, където винаги има какво да откриете и където всяко пътуване се чувства като първо!“.