Новини Турагенции

Дрийм холидейс пусна почивки през април и май в Куба

   
Дрийм холидейс пусна почивки през април и май в Куба

Република Куба е латиноамериканска островна държава с излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Тя е най-голямата по площ карибска държава, заемайки големия едноименен остров и няколко по-малки архипелага и има най-голямо население сред островните държави в региона — над 11 млн. души. Държавата е чудесна отправна точка за всеки, който мечтае да опознае Латинска Америка, но не знае от къде да започне.  

Куба има богата култура, която представлява смес от местни традиции и влияние на испанските колониалисти, африканските роби и САЩ. Това прави островът изключително многолик и дава хиляди възможности на пътешествениците да опознаят културата му. Онези, които предпочитат градските красиви гледки, могат да се насладят на колониалната архитектура, която пленява с цветовете и формите си. Любителите на историята пък могат да се насладят на Havana Vieja (Старият град в Хавана) и да се потопят в дългогодишната история на карибската държава. Феновете на Хемигуей могат да тръгнат по стъпките му и да пият и творят в любимите му барове. Вдъхновението и историята струят от кубинските градове и не оставят никой посетител безразличен.  

Но най-важната причина да посетите държавата са именно плажовете. Световноизвестният курорт Варадеро е едно от най-красивите места в Куба. Хотелските комплекси са разположени по протежение на целия тесен провлак с дължина 18 км и ширина 700 метра, който впечатлява с огромните си плажове с тропически палми, прозрачна вода и фин пясък. Въпреки репутацията на Варадеро като един от най-популярните курорти в света, плажовете никога не са препълнени поради тяхната дължина. Накратко казано е място, което си заслужава да посетите, и където определено трябва да се върнете. 

”Сякаш Куба досега беше по-скоро на заден план сред екзотичните дестинации, но сега набира интерес”, обяви пред TravelNews Невена Николова, управител на туроператора “Дрийм холидейс”. Компанията предлага програма до дестинацията през април и май 2022. “Със сигурност това е невероятна възможност за всеки, който намира Латинска Америка за интересна, Куба е отлична първа отправна точка”, подчерта Николова. Екскурзията е с продължителност 10 дни, като полетите до Хавана са всяка неделя от 3 април 2022 до 29 май 2022.   

Цените започват от 1980 лв. на човек и включват самолетен билет Мадрид - Хавана - Мадрид с включени летищни такси, трансфер летище - хотел - летище, 7 нощувки в избрания хотел с избрания тип хранене и медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро. Туроператорът предлага отделно и билети от София до Мадрид и обратно. 

“Работим с над 10 от най-престижните хотели в Куба. За ценителите на лукса и удобствата препоръчваме нощувки в петзвездните комплекси Melia Varadero, Melia Habana и Melia Peninsula Varadero. Те са част от хотелската мрежа на Meliá Hotels International, а тяхното име се свърза с безупречно отношение и стандарт”, изтъкна Невена Николова. Другите хотели, които “Дрийм холидейс” предлага, са четиризвездни, с отлични ревюта. Николова гарантира, че независимо на коя от опциите се спрат, българите ще останат доволни.   

Тези, които искат да се потопят в духа на Куба, могат да го направят с допълнителните екскурзии. Туроператорът предлага посещение на колониална Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Културното наследство на човечеството. Програмата включва разходка из стария град, с неговите площади, крепости и сгради построени от испанците през 16 и 19 век. Тези, които предпочитат морските развлечения, могат да се запишат на Seafari Cayo Blanco Plus. Това представлява разходка с катамаран в Карибско море с включена анимация. По време на seafari-то ще имате възможност да се гмуркате в коралов риф, да прекарате време на плажа в Кайо Бланко и да се забавлявате, общувайки с делфините. 

 Потопете се в древна история, красива природа и уникални преживявания в Куба. Не отлагайте латино мечтите си и се отдайте на страсти и забавления в една от най-красивите карибски държави! 

Йоана Шомова  

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати