Събития

Въздух отвъд светлината - изложба на Стилиян Дичев в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

   
Въздух отвъд светлината - изложба на Стилиян Дичев в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя изложба “Въздух отвъд светлината“ на художника Стилиян Дичев. Официалното откриване ще се състои на 06.04.2022 г. (сряда) от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията. Изложбата ще бъде свободна за разглеждане от 05 - 19.04.2022 г.

Стилиян Дичев завършва Художествената академия. Има реализирани над петнадесет самостоятелни изложби, както и много участия в общи представяния в България и чужбина. Негови произведения се намират в множество частни колекции, Националната галерия за изобразително изкуство, Галерията на художествената академия и мн. др. В момента освен, че твори се занима активно и с интериорен дизайн. Работи в областта на мебелния дизайн, съвременните интериори, дизайна на архитектурата и изобразителното изкуство.

С новата си изложба Стилиян Дичев продължава да изследва възможността на абстрактното мислене, което в смисъла си е безгранично.

Използвайки нова техника различна от предходните му изложби той се опитва да обедини въздух, светлина и обем, за да постигне атмосфера - странна, метафизична и неочаквана. Изразните му средства позволяват да се достигне отвъд материята и да открием това, което не можем да докоснем. В този смисъл работите му се самоопределят с английската дума smooth /плавно, спокойно/, която е трудна за превод, но най-точно отразява показаното.

Платната са до голяма степен монохромни и графични с намеса на цветни акценти. Многопластово наслагване на мрежеста структура създава впечатлението за дълбочина на образа и плавно преминаване на една форма в друга.

Светлината е важен компонент на така изградената визия.

Идеята на автора е да приобщи зрителя към атмосфера, различна от заобикалящата ни. Отварянето на сетивата към непознатото е целта на изложбата. В някои от творбите можем да открием и фантазиите си за имагинерни образи, спомени или емоции от преживяното.

Ролята на артиста е да покаже онова, което не всеки успява да види сам.

Изложбата „Въздух отвъд светлината“ може да посетите в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 от 05.04.2022 г. до 19.04.2022 г. вкл. /вход свободен/ от 12:00 ч. до 18:30 ч. /неделя и понеделник - почивни дни/.

Повече информация може да откриете на: vivacomoborishte5.com



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати