Новини Транспорт

Carnval Corp. отчете рекордни седмични резервации

   
Carnval Corp. отчете рекордни седмични резервации

Най-големият круизен оператор Carnival Corp отчете най-натоварената си седмица по отношение на резервациите в историята си, след като пътуванията за отдих продължават да се възстановяват от пандемията, предава Ройтерс. Новините изпратиха цената на акциите с близо 4% нагоре по време на следобедната търговия. По-рано по време на сесията стойността на книжата нарасна с повече от 8% на борсата в Ню Йорк. Новината даде тласък и на конкурентите Royal Caribbean Group и Norwegian Cruise Lin Holdings. В съобщение до медиите Carnival заяви, че за седмицата от 28 март до 3 април има двуцифрен ръст на резервациите спрямо предишния 7-дневен рекорд.

На 30 март Американският център за контрол и превенция на заболяванията премахна предупреждението си срещу круизните пътувания, свързано с Covid-19. Това се случи близо две години, след като въведе скала за предупреждение, показваща нивото на риск за предаване на коронавируса на круизни кораби.

Базираната в Маями Carnival заяви, че 22 от общи 23-те ѝ кораба вече работят на американските си пристанища. Круизните оператори твърдят, че здравната агенция е действала дискриминиращо срещу индустрията, когато хотели и авиокомпании са могли да работят с ограничени или никакви рестрикции. В зората на конфликта в Украйна Carnival промени пътуванията си, за да избегне спирането на руски пристанища през лятото.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати