Новини Турагенции

Дубай и Рас Ал Хайма са чудесна ваканция за майските празници

   
Дубай и Рас Ал Хайма са чудесна ваканция за майските празници

Дубай е един от най-ярките и лесноразпозтаваеми градове в момента. Почти няма човек, който да успее да обърка характерните за емирството лазурени води, топло слънце и модерни сгради. Процъфтяващ като основния търговски център на средния изток, оживеният Дубай се превърна в най-желаната туристическа дестинация през последното десетилетие и по време на пандемията. Поради големия интерес към ОАЕ почивките там стават все по-изгодни и по-изгодни. Но за да се отделят от забързаното ежедневие в Дубай, туристите ще могат да се насладят на спокойна и луксозна ваканция в емирството Рас Ал Хайма. Туроператорът “Дрийм холидейс” се е погрижил за програмата в ОАЕ. 

Компанията организира полети директно до Дубай с авиокомпанита Fly Dubai, заяви управителят Невена Николова. Туроператорът прави две програми до Рас ал Хайма с начални дати 1 и 22 май 2022 г. Цените започват от 1680 лв. на човек, като в пакета влизат самолетни билети София - Дубай - София с авиокомпания Fly Dubai, 20 кг чекиран багаж, летищни такси и трансфер от летището до хотела и обратно в лицензиран туристически автобус и 7 нощувки в хотел по избор на клиента на съответната база изхранване. Туристите също ще бъдат придружавани от представител на фирмата през целия си престой. Също така на всеки се полага медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.

Рас ал Хайма е едно от най-добре развитите емирства в ОАЕ. Слави се с много богата история. Там могат да се открият археологически разкопки, датиращи от третото хилядолетие пр. Хр. Емирството също така има много големи, модерни градове, които напомнят на Дубай и са идеални за шопинг и нощен живот. През деня пък е задължително да се посети плажът. Рас Ал Хайма предлага една уникална комбинация от красиви кристалносини води и пустинен климат.

Интересното за емирството е, че най-силният му ресурс са водите. Богато е на извори, което го прави най-модерното в СПА туризма на Арабския полуостров. Рас Ал Хайма е перфектното място, където туристите могат да видят отражението на ориенталска култура в СПА процедурите. Масажите и козметичните грижи са съвсем различни и специален ден, отделен за грижата за себе си, задължително трябва да е в програмата на всеки посетител. 

Емирството предлага най-разнообразни развлечения и без съмнение всеки ще успее да открие своето - дали ще е част от атракциите на хотелите, шопинг разходки или почивка на плажа. За онези, които не обичат да планират сами, “Дрийм Холидейс” са подготвили по-богата развлекателна програма. Туроператорът организира допълнителни дейности в Обединените арабски емирства, за да могат посетителите наистина да се потопят в местната култура. Сред предложенията са: сафари в пустинята, разходка с лодка около остров Ал Марджан, посещение на най-дългия  Zipline в света, както и шнорхелинг и риболов. 

Обединените арабски емирства ще ви оставят впечатлени. Рас Ал Хайма предлага една уникална комбинация от красиви кристалносини води и пустинен климат. Мястото осигурява перфектния баланс между динамичността на големия град, луксозната обстановка и спокойствието. Несъмнено това го прави подходящо за всеки тип почивка! 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати