Новини Турагенции

Абакс предлага пленителни почивки в Албания

   
Абакс предлага пленителни почивки в Албания

Толкова близо до нас и все пак толкова далеч от нашия първи избор за пътуване, Албания се оказва изключително привлекателна. В последните години тя се превърна в доста търсена дестинация за морски почивки. С лазурните си води, бели пясъци и красиви гледки балканската държава посреща хиляди туристи. В последно време българите също показаха интерес към страната. Туроператорите смятат, че Албания е държава с  много възможности за пътуване и все още не е разкрила всичките си съкровища. 

Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора “Абакс”, разказва за страната: “С паметници от световното наследство на ЮНЕСКО, безценни археологически обекти и брегове на Адриатическо море, които непрекъснато печелят международно признание от медиите, тази балканска страна е дестинация, която ни предлага нещо различно от това, на което сме свикнали”. Цялото западно крайбрежие се мие от водите на Адриатическо море, което лека полека преминава в Йонийско. Това прави страната изключително подходяща за хубава и релаксираща почивка на морския бряг. Едно от най-големите й предимства в тази насока са много ниските цени спрямо други европейски курорти, като например в Гърция или Черна Гора. 

Дуръс от е основният туристически център за пътуващите, които търсят почивка по адриатическите брегове на Албания. “Абакс” предлагат уникалната възможност да се насладите на това райско кътче както с кратка 3-дневна екскурзия, така и с по-дълга 7-дневна такава.  

Тридневните ще се проведат на датите 28 юни 2022 г. и 27 август 2022 г. Цените започват от 545 лв. на човек и включват: самолетен билет с директен чартърен полет с авиокомпания European Air Charter, регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг, летищни такси, трансфер летище – хотел и 3 нощувки в 3- или 4-звездни хотели.  

 

Другата опция е удовлетворяваща 7-дневна програма със самолет и настаняване в топ хотели в курортната част на Дуръс. Цените по тази програма започват от  784 лв. Какво още е включено в тези пакетни цени, освен самолетния билет, летищните такси и регистрирания 20 кг багаж и 10 кг ръченТрансфер от летището до хотела и настаняване в селектирани хотели с отлични отзиви. А за тези, които желаят да опознаят още по-добре Албания, е предвидена и богата палитра от допълнителни екскурзии до най-важните градове в страна като  Тирана, Вльора, Берат и Круя. 

Всяка от групите ще бъде придружена от представител на туроператора с български език за целия престой. За спойствието на туристите “Абакс” осигурява “Пакет за максимална сигурност“, в който влизат две застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с «Евроинс» и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19 

Огромното предимство на Албания е, че дестинацията все още не е толкова нашумяла и няма задушаващи групи с туристи. Тя е перфектната възможност за тиха и релаксираща почивка. Спокойствието се дължи на факта, че има голям брой различни забележителности, които са разпръснати из цялата страна, което предотвратява струпванията.  

Друга невероятна черта е фактът, че албанците са много гостоприемни и дружелюбни хора. Местните са много сърдечни, въпреки, че албанският език не е от често срещаните и говорените от туристите. В комбинация с красивите лазурни води,  релаксиращата обстановка и богата култура плюсовете за Албания стават предостатъчни. Ако мечтаете за уникална почивка, където да се усамотите с приятели и семейство - Дуръс е перфектното място за вас! 

 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати