Заведения Новини

Най-нестандартните ресторанти в света

   
Най-нестандартните ресторанти в света

От меню на сляпо до заведения, в които ястията се доставят чрез влакче в увеселителен парк - светът е пълен със странни, прекрасни и направо шантави места за хранене. Вижте най-необичайните ресторанти в света, които гарантирано ще ви оставят без думи.

Орлово гнездо, Бавария, Германия

Орлово гнездо (Kehlsteinhaus) е необичайно място както като обстановка, така и в историята. Имотът е подарен на Хитлер за 50-ия му рожден ден и въпреки че той не прекарва много време в него, се превръща в символ на нацисткото управление. Днес това е сезонен ресторант (отворен май-октомври), който сервира традиционна баварска кухня точно на ръба на върха Келщайн в Баварските Алпи.

До това инженерно чудо, което се противопоставя на гравитацията, се стига по криволичещ (и понякога ужасяващ) път, издълбан в планините, с месингов асансьор, който отвежда хората към ресторанта.

Soneva Kiri Treepod Dining, Ко Куд, Тайланд

Достигането до този ресторант на Koh Kood, край югоизточното крайбрежие на Тайланд, започва с 90-минутен полет от летище Банкок до частен остров, собственост на курорта Soneva Kiri, където се намират местата за хранене. За да стигнете до самия курорт, следва пътуване с моторна лодка, но пътят си заслужава.

Посетителите сядат в бамбукови шушулки, които висят сред дърветата с гледка към залива, а традиционните тайландски ястия се доставят от обслужващия персонал чрез въжен лифт.

Berggasthaus Aescher, Швенде, Швейцария

Това е дълъг, труден поход или живописно пътуване по Ebenalpbahn (въжен лифт), последвано от по-кратка разходка до този ресторант от 19-и век. Berggasthaus Aescher е отворен в периода май-октомври и се намира в региона Апенцел на Швейцарските Алпи.

Построен е от фермери като място за почивка, докато козите им пасат. Сега това е удивителна къща за гости и ресторант - дестинация, специализирана в местни съставки и традиции, с гледка към долините на езерото Констанс.

Вечеря в небето – на различни места по целия свят

Ако не харесвате височини, вечерята в небето може да не е за вас. Закусващите са привързани към маса, която е прикрепена към кран, издигнат на около 30.5 м – не е изживяване за хора със слаби сърца. Първоначално в Белгия, този небесен мобилен ресторант има представителства навсякъде - от Австралия до Южна Африка, като гост готвачи изготвят различни менюта.

Dans le Noir - различни места по целия свят

Поговорката гласи, че ядем с очите си, но Dans Le Noir не позволява това. Веригата присъства на различни места по целия свят, включително Мелбърн, Лондон и Санкт Петербург, а ресторантите се обслужват от сервитьори, които са слепи или с увредено зрение, гостите се хранят в пълен мрак, разчитайки на другите си сетива, за да се ориентират през храненето.

Не можем да ви кажем много за храната, тъй като всички ястия са изненада и всяко място има малко по-различно предложение. Ресторантът в Лондон моли гостите просто да избират от месно, рибно или вегетарианско меню.

Ristorante Grotta Palazzese, Пулия, Италия

Изсечен от варовикови скали и с изглед към Адриатическо море, в Ristorante Grotta Palazzese се чувствате като в приказка. Потопен в историята – предполага се, че е организирал банкети за местни благородници още през 1700 г. – пещерният ресторант е отворен май-октомври, така че можете да се насладите на топлия летен бриз.

Менюто се променя според сезоните, но очаквайте италиански ястия, като морски дарове и паста.

Ел Диабло, Лансароте, Испания

Това, което прави този ресторант специален, е неговият уникален метод на готвене: готвачите в El Diablo приготвят месо и риба на барбекю до съвършенство, използвайки топлината на вулкана. Гигантска скара е положена през отвор, където на по-малко от 2 м по-надолу бълбука лава на 400°C.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати