Новини Хотели

Луксозни хотели в Европа, които отварят през 2022 г.

   
Луксозни хотели в Европа, които отварят през 2022 г.

Малък, интимен и с добра локация - един добър бутиков хотел трябва да предлага много повече от място, където да положим глава след дълъг ден на разглеждане на забележителности. Най-добрите, особено тези в изпълнените с чар градове на Европа, показват местен вкус, отличителен характер и силна връзка с общността.

Макар че пандемията доведе до проваляне на много планове за пътуване през последните две години, нещата изглеждат малко по-обнадеждаващи за 2022 г., като редица нови луксозни хотели ще бъдат отворени в цяла Европа до края на годината, напомнят от CNN, цитирани от lifestyle. bg. Да видим осем от тях, които си струва да посетим, стига да имаме една значителна сума пари в излишък, разбира се. 

Gleneagles Townhouse, Шотландия

От президенти и принцеси до престижни изпълнители и професионални спортисти, легендарното шотландско имение Gleneagles е домакин на много известни лица през почти 100-годишното си съществуване като хотел.

Така че може би не е изненада, че новият хотел Gleneagles Townhouse, който отваря врати в Новия град на Единбург тази пролет, е едно от най-очакваните места за настаняване. Хотелът ще се "разположи" в историческа сграда на площад "Сейнт Андрю", с 33 добре обзаведени луксозни стаи за гости. 

Xenodocheio Milos, Гърция

Със седем ресторанта по целия свят, Estiatorio Milos не се страхува да опита нещо ново. Луксозната гръцка верига от ресторанти с морски дарове навлиза в "нови води" тази година с откриването на Xenodocheio Milos - първият им бутиков хотел.

Разположен точно в сърцето на Атина, хотелът с 43 стаи е "минималистичен храм" на гастрономията, с гледка към покрития с борове хълм Ликабет и неокласическата сграда на Стария парламент.

Passalacqua, Италия

Районът на езерото Комо изобилства от ренесансови палати, огромни хотели и частни вили. Затова и е много трудно да се отвори нещо ново и различно в тази луксозна дестинация. Но Passalacqua, историческо имение с 24 апартамента, превърнато в хотел, успява да направи точно това и то още преди да е отворило вратите си за гости официално.

Снимка 567940

Източник: passalacqua.it

Разположен в село Молтразио върху земя, някога собственост на папа Инокентий XI, Passalacqua е на семейство Де Сантис, собственици на невероятно пищния Grand Hotel Tremezzo.

Очакват ни романтични градини с рози, бани от мрамор Breccia Pontificia, да не споменаваме и най-големият апартамент на цялата територия на езерото Комо, когато бутиковият хотел отвори врати през пролетта. Напълно оборудван със собствена музикална стая, този апартамент е мястото, където някога е свирил на пиано италианският оперен композитор Винченцо Белини.

The First Roma Musica, Италия

Разположен само на 10 минути от Испанските стъпала в престижния римски квартал Прати, The First Roma Musica е хотел със студия в успокояващи неутрални цветове и чисти, модерни линии.

Снимка 567939

Източник: pavilionshotels.com

Отваряйки тази пролет, чисто новият имот предлага на гостите релаксиращо убежище от суматохата на Вечния град.

Новият хотел разполага с 24 стаи, много от които с прозорци от пода до тавана, заедно с шикозен спа център със закрит плувен басейн и бар на покрива с панорамна гледка към река Тибър.

Mandarin Oriental Mayfair, Великобритания

Mandarin Oriental Hotel Group International Limited е хонконгска група, фокусирана върху луксозни хотели, курорти и резиденции, с общо 33 имота по целия свят. Новото попълнение от веригата е в английската столица. 

Със само 50 спални, новият Mandarin Oriental Mayfair обещава да ни предостави интимна обстановка и истински лукс, когато отвори в края на лятото.

Como Le Montrachet, Франция

COMO Group ще стане първата международна компания за луксозни хотели, която ще навлезе в несравнимия винарски регион Кор Д'Ор тази година с отварянето на Como Le Montrachet.

Намиращ се в покритото с лозя сърце на Бургундия, имотът с 31 стаи изглежда като от френска приказка. Бутиковият хотел ще бъде разположен в четири исторически сгради в обграденото с лозя село Пулини-Монтраше. Наздраве за това.

Palazzo Rainis Hotel & Spa, Хърватия

Точно на брега на бляскавото Адриатическо море в град Новиград с характерните червени покриви на Истрия, хотел Palazzo Rainis Hotel & Spa носи името си от заможно венецианско семейство, което е държало няколко аптеки в Новиград от 1857 до 1930 г.

Новият имот разполага с 16 стаи и апартаменти със страхотен дизайн. Гостите, които се настаняват тази пролет, ще открият и нов изискан ресторант, наречен Chemistry and Potion's и чудесен бар, зареден с хърватско и истрийско вино.

Chateau Denmark, Великобритания

С максималистични психеделични тапети, табла с пънк графити и готически бани, достойни за Дракула, обсипани с кървавочервено кадифе, новият лондонски хотел Chateau Denmark изглежда абсолютно безумно по най-добрия възможен начин.

Предвиденият да отвори врати през пролетта на 2022 г. хотел, е с 55 стаи, разположени в 16 сгради в оживения квартал Сохо в Лондон. Хотелът черпи вдъхновение от местоположението на Denmark Street - любима улица на британски легенди като The Sex Pistols, The Rolling Stones, Дейвид Бауи и Джими Хендрикс.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати