Новини Хотели

ЧСИ продава огромен СПА хотел край Пловдив

   
ЧСИ продава огромен СПА хотел край Пловдив

Хотелът "Беркут" в пловдивското село Брестник отново е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител. Този път цената му е скочила драстично спрямо първите опити за продажба, проведени през 2019 година. Тогава комплексът излезе на търг с първоначална стойност от 4,8 милиона лева, докато днес минималната му цена, от която ще започне наддаването е обявена за 6,3 милиона лева. Обикновено цената на имотите пада след няколко години опити за продажба, но предвид драстичното поскъпване на пазара на имоти, оценките за стойността на имотите вече са различни, съобщава Trafficnews.bg.

Крупният имот от над 18 дка попадна в ръцете на частния съдебен изпълнител Стефан Горчев, заради дългове на дружеството собственик  "Спорттур" ЕООД. Собственик е Иван Маринов, а върху част от фирменото му портфолио има запори заради извършен залог на търговско предприятие срещу теглене на кредит от 4,8 милиона лева и още 1,88 млн. лихви. Хотелът има собствен басейн, спа зона, тенис игрище и има и къщички за настаняване. 

Първо заради търговски спорове, а след това и заради проблеми с изплащането по кредти, върху хотела е наложена възбрана, а имотът е обявен за публична продан, като процедурата е отворена за пореден път, след като цената на хотела е била коригирана. Както при всички търгове, първоначалната ценна, от която започва наддаването за имота представлява 80% от стойността на му /изглежда хотелът е оценен на 7,87 милиона лева/.

Целта е с парите от продажбата на "Беркут" да бъдат погасени вземанията на банката кредитор. Освен, че дружествата на Маринов – "Спорттур" ЕООД, "Бибъл Комерс" ООД и "Кавен Ирадис" ЕООД, "Бизнес Хотел Беркут", "К-и пропърти", "Си имоти", "Верси логистикс" са заложени в банка за близо 4 милиона, спа комплексът е и ипотекиран. 

Дали има интерес към имота ще стане ясно 31 май, когато ще бъдат разгледани заявките за търга. 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати