Новини Турагенции

Дрийм холидейс пуска програми до Израел

   
Дрийм холидейс пуска програми до Израел

Израел е една от най-добре развитите туристически дестинации в Близкия изток. Несъмнено най-голям принос за интереса към дестинацията има Йерусалим – най-значимият религиозен център на Земята. Там се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите, и третата по значимост джамия в света – Ал Акса. 

Израел обаче е чудесна дестинация и за морски почивки, тъй като държавата има излаз на Средиземно море, залива Ейлат/Акаба на Червено море, и на Мъртво море. Столицата Тел Авив също е разположена на морския бряг. Това е най-големият град в Израел и е сравнително млад - едва на 100 години, с характерна за Южна Европа архитектура, той е обявен през 2003 г. от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Тел Авив включва и Яфа, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега с неговите плажове. Също така е изключителен технологичен център – градът е един от най-технологично развитите в света, а мнозина дори го наричат Силиконовата долина на изтока.  Също така предлага богата културна сцена с множеството си музеи, галерии и забележителности. 

Поради нарастващия интерес към дестинацията туроператорът „Дрийм холидейс“ организира уикенд програми до там. Те стартират от 22 април, като ще продължат през май, юни, септември и октомври. 

Цените започват от 1098 лв. на човек и включват самолетен билет София - Тел Авив - София с полет на авиокомпания Wizz Air с включен 1 бр. ръчен багаж с размери до 40x30x20 см, до 10 кг и  3  нощувки със закуски и вечери в хотел 3* във Витлеем. Част от програмата са и обиколка на Тел Авив и Яфа, разходка из родното място на Исус Христос – Витлеем, посещение на някои от най-старите християнски храмове, обиколка на Йерусалим и много други вълнуващи преживявания, обясни Невена Николова, управител на „Дрийм холидейс“. Всички трансфери се извършват с луксозен климатизиран автобус със съдействието на българо- или рускоговорящ екскурзовод. Допълнително туристите получават и медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро, подчерта Николова. 

Обиколката на Йерусалим включва Eлеонския хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към града. Ще се посети и Старият град към хълма Сион, което е очарователно място с уникални находки, които спират дъха и е незабравимо преживяване. Там се намира и католическото немско абатство „Успение на Пресвета Богородица“, което е построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Там е и гробът на цар Давид.  

Следва Стената на плача, която е най-свещеното място за евреите. Между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. 14-те спирки на Пътят на страданието - Via Dolarosa, също е част от програмата. Това e улицата, по която в древен Йерусалим, е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини, включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят.  

След дни, изпълнени с религия и култура е редно да се отдели и време за почивка. „Дрийм холидейс“ са помислили и затова, като са отделили ден за вълшебното Мъртво море, кoето е не само най-ниската точка на Земята, но и най-соленото море на планетата. Туроператорът съветва всеки да се наслади на природната забележителност и да се отпусне в солените води, носейки се по повърхността.  

Съчетавайки духовното с културното и модерното, Израел предлага удивителна комбинация. Държавата е богата на история, която със сигурност не би оставила никой безразличен. Независимо дали сте се спрели на Израел заради лазурните брегове, красивата архитектура или впечатляващата култура, то едно е сигурно – няма как да скучаете по време на пътуването си там!  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати