Новини Хотели

Intercontinental Sofia стана най-добрият хотел на бранда в цяла Европа

   
Intercontinental Sofia стана  най-добрият хотел на бранда в цяла Европа

Клиентите на Intercontinental Sofia обявиха петзвездния хотел в България за най-добър сред всички Intercontinental хотели в цяла Европа. Това показва класацията на световноизвестния бранд за март 2022 г.
Класацията се формира след обширни проучвания и анализи от хиляди отзиви на посетители за широк кръг места за настаняване и услуги както чрез специалната система за оценка HeartBeat, така и в социалните мрежи. Чрез анкета и свободни коментари гостите оценяват местоположение, персонал, комфорт, оборудване на стаите, чистота, храна и т.н. Те могат да направят и сравнение с други хотели по света.
Според статистиката на IHG Hotels&Resorts през първото тримесечие на годината цялостната удовлетвореност на клиентите от Intercontinental® Sofia надвишава 98%. За март този показател отбелязва внушителните 100%. Това означава, че през последния месец сред посетителите на хотела в България не е регистриран нито един лош отзив - от гост или от таен клиент.
Така Intercontinental Sofia се позиционира твърдо на едно от челните места за бранда от отварянето на хотела през 2018 г. Резултатът е постигнат в период с висока заетост, което показва сериозна отдаденост от целия екип на хотела в София.
Според проучване, направено в края на 2021 г., ангажираността на екипа е 86%.
Освен отличието за цялостна удовлетвореност на клиентите от Intercontinental® Sofia тази година хотелът има още един повод за гордост - наградата Owner Impact Award на IHG Impact Awards. Тя беше връчена на генералния мениджър на хотела и регионален генерален мениджър за Балканите Анджело Зукала. Престижното отличие е приза стремежа на екипа да постига отлични финансови резултати.
„Тази награда е признание за целия екип на Intercontinental® Sofia. Вярвам, че тя ще мотивира колегите и в бъдеще да продължим да надграждаме успехите, постигнати през последните години", коментира Анджело Зукала.
Само няколко години спед откриването на хотела екипът на Intercontinental® Sofia многократно е отличаван за своите усилия да предоставя високо качество на предлаганата услуга.
През 2019 г. единственият представител на луксозния бранд Intercontinental® Hotels&Resorts стана „Хотел на годината" на наградите на IHG® в Европа. Същата година хотелът спечели и други две престижни награди на веригата - Heartbeat Torchbearer и Trailblazer. Първата се връчва на хотели, демонстрирали най-високо ниво в обслужването на гостите, а втората - на хотелите от веригата, постигнали всички заложени цели за годината, включително финансови показатели, удовлетвореност на гостите и служителите, грижа за околната среда.
Intercontinental® Sofia води класацията по цялостна удовлетвореност на гостите сред всички Intercontinental® хотели в Европа от началото на 2020 година.
През 2021 г. Intercontinental Sofia добави още две престижни отличия към своята богата колекция -„Водещ хотел на България" на Световните награди за туризъм и „Луксозен бизнес хотел на Източна Европа" на Световните награди за луксозни хотели.
За Intercontinental® Sofia
Intercontinental Sofia, който е част от Intercontinental Hotels Group (IHG®), е собственост на водещата инвестиционна компания „ Галакси Инвестмънт Груп ". Хотелът се намира в самото сърце на столицата - на площад „Народно събрание" 4. Той предоставя спиращи дъха гледки към храм-паметника „Св. Александър Невски" и Витоша.
Част от комплекса е разположеният на жълтите павета Floret Restaurant and Bar, предоставящ същото безкомпромисно петзвездно ниво на обслужване в комбинация с неповторими кулинарни изживявания.
Intercontinental Sofia следва стриктни мерки за почистване и социална дистанция, прилага програмите IHG Clean Promise и IHG Meet with Confidence, като гарантира здравето и безопасността на своите гости и служители.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати