Хотели

Вижте най-добрите нови хотели в Азия за 2022 г.

   
Вижте най-добрите нови хотели в Азия за 2022 г.

Въпреки трусовете в туристическата индустрия през последните няколко години, хотелският сектор остава устойчив, а темпът на отваряне на нови и ремонт на съществуващи хотели не се забавя.

Екипът на T+L през последната година следи дебютите и основните ремонти в този бизнес, консултирайки се с доверена мрежа от професионалисти, за да изготви своя списък с най-добрите нови хотели.

Проучени са новооткритите места за настаняване в 35 страни - от древни бивши дворци в Сицилия, през авангардни уелнес центрове в Катар до работеща ферма в Южна Африка.

Днес ще се фокусираме върху Азия, като ви представим най-добрите нови европейски хотели от списъка на T+L:

Capella Hanoi, Ханой, Виетнам

Това е шестият хотел от марката и първият в Югоизточна Азия. Той е идеален избор за посещаващите града за първи път в града, благодарение на местоположението си. Първоначално сградата е опера, като архитект Бил Бенсли включва част от тази атмосфера от началото на 20 век в декоративни детайли.

Гостите ще се отправят на пътуване във времето, ако посетят Diva's Lounge, където старинният бар, цветните килими и мебелите по поръчка предизвикват духа на 20-те години на миналия век и този на оперните диви, които някога са обикаляли тези зали.

Цена за двойна стая: от 236 долара

JOALI BEING, Малдиви

Пътуващите, търсещи романтика и релакс, обикновено се отправят към Малдивите, но онези, които се надяват на пълна трансформация, трябва да посетят JOALI BEING. Курортът се възползва максимално от способностите на невероятните си уелнес специалисти, терапевти и диетолози.

Wi-Fi е наличен само в 68-те вили на плажа и над водата, всяка от които включва басейни и интериор в нефрит и розов цвят. Опциите за хранене също насърчават балансиран, чист начин на живот с вегетариански и вегански заведения и кухня „от земята до масата“. Минималният престой от пет нощувки дава време за отпускане чрез множеството процедури в СПА центъра.

Цена на двойна стая: от 1499 долара

The Ritz-Carlton Maldives, острови Фари

Смелост е дума, която рядко се използва за описание на плажните курорти на Малдивите, които често споделят обща дизайнерска философия. Но тя е точно описание на The Ritz-Carlton Maldives - лебедовата песен на покойния австралийски архитект Кери Хил.

Вдъхновявайки се от вятъра и вълните, той проектира вили над водата, които са лъскави и кръгли. Всяка се захранва от слънчеви панели и се предлага със собствен плувен басейн. Спа центърът е нискоетажен пръстен, поставен на кокили над лагуна.

Това е вторият курорт, открит на островите Фари - създадено от човека  „село“- архипелаг от три частни островни курорта, които се борят за устойчивост. Разширена гама от възможности се предоставя на гостите, когато става въпрос за ресторанти, пазаруване и програми за обогатяване.

Цена на двойна стая: от 1 825 долара

The Ritz-Carlton, Никко, Япония

Сливането с естествената среда е основният принцип на дизайна на Ritz-Carlton Nikko. Той гледа към езерото Чузенджи - древно религиозно убежище и най-високото езеро в Япония, което е разположено на кратко разстояние от светилището на ЮНЕСКО за световно наследство Тошо-гу.

Хотелът се основава на дълбоката дървообработваща традиция на префектура Точиги за своя елегантен, минималистичен дизайн, който са използвани местен кедър, дървена решетка в стил Канума и дърворезба в стил Никко. Прозорците и балконите във всяка стая привличат погледите към невероятна гледка към езерото и планината.

Engawa - или слънчевата веранда, насърчава излежаването в стаята по време на японска закуска. Вътрешните и външните бани и СПА центърът също приканват към максимална релаксация, а ако сте готови за нещо ново, персоналът предлага десетки дейности за всяка възраст - уроци по дърворезба, водена от монаси медитация и колоездене из околните хълмове.

Цена на двойна стая: от 659 долара
 

Roku Kyoto, LXR Hotels & Resorts, Киото, Япония

Първият си имот в Азиатско-Тихоокеанския регион LXR открива в нежните подножия на северния район Кита на Киото. Хотелът отразява естествената среда на района – парк Окитаяма и река Тенджин, с ландшафтен дизайн, изпълнен с вода, осеян с кедрови дървета и осветен от вековни каменни фенери, преустроени от древни храмове.

Курортът насърчава начинаещи художници, а интериорът е дело на местни майстори. Дори керамичните сервизи за чай в стаите са ръчно изработени. Услужливият портиер може да предложи безброй изживявания – от урок с майстор по поправка на счупена керамика до разходка из околните хълмове с будистки монах.

Откритите термални басейни предлагат страхотна гледка към околността, а главният готвач Акира Танигучи прави японска прочит на френската кухня.

Цена за двойна стая: от 527 долара

Six Senses Fort Barwara, Раджастан, Индия

Посетителите на този хотел ще се почувстват сякаш са излезли от машина на времето: той се помещава във възстановен гарнизон от 14 век на върха на хълм, който някога е бил собственост на кралското семейство на Раджастан.

Зад 700-годишните стени има буйни градини, два плувни басейна и 48 апартамента, всички с изглед към изключително красивата провинция на Раджастан или село Барвара, което се намира на три часа път с кола южно от Джайпур.

Марката Six Senses е известна с акцента си върху уелнеса, така че спа центърът предлага 30 000 квадратни метра, изпълнени с аюрведични терапии, медитация, йога и други. А в трите ресторанта на имота - Cortile, Rani Bagh и Roohani, ще откриете храна за душата. Съставките идват от местни фермери и органичната градина на място.

Цена на двойна стая: от 595 долара.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати