Новини Събития

Опашки на границата с Гърция и огромно задръстване на магистрала Хемус

   
Опашки на границата с Гърция и огромно задръстване на магистрала Хемус

Трафикът към Гърция се засили още в ранните часове на първия от празничните дни. Около 9 часа на ГКПП "Кулата" вече има образувани опашки от коли. 

Огромно задръстване има и на магистрала "Хемус", като тапата се е образувала при втория тунел на автомагистралата.

Тези, които са избрали да прекарат почивните дни в Гърция, трябва да имат зелен сертификат за ваксинация, преболедуване, отрицателен PCR тест, който е валиден 72 часа или бърз тест със срок на годност 24 часа. Документ се изисква и за децата над 5-годишна възраст. Ако в един автомобил пътуват хора от различни семейства, то те трябва да бъдат с маски. 

Гръцките власти си запазват правото на случаен принцип да тестват влизащите в страната.

Целият състав на полицията в Благоевград ще следи през почивните дни за спазването на ограниченията. В най-натоварените участъци ще има патрули, които няма да бъдат стационарни, а ще се движат заедно с автомобилите. По магистрала "Струма" ще се следи най-вече за шофиране в аварийната лента.

Интензивен е пътният трафик на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Турция и Румъния, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На границата с Румъния е интензивен трафикът за товарни автомобили на изхода на ГКПП Русе, ГКПП Видин и ГКПП Никопол.

Възстановено е преминаването през съвместните гранични пунктове Кайнарджа - Липница и Крушари - Добромир. Дейността на тези два пункта се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. Румъния отмени всички ограничения при влизане в страната, свързани COVID-19, припомнят от МВР.

На границата с Турция трафикът е интензивен за леки автомобили на изхода на ГКПП Малко Търново.

При влизане в Турция през сухопътните гранични пунктове не се изискват документи, свързани с COVID-19.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати