Новини Турагенции

Абакс пуска първата самостоятелна програма до остров Джерба у нас

   
Абакс пуска първата самостоятелна програма до остров Джерба у нас

Остров Джерба е разположен край бреговете на Тунис и е известен с пясъчните си плажове и чистите си води. Това е популярна туристическа дестинация както за тунизийци, така и за чужденци. На острова има много хотели, ресторанти и магазини, които обслужват гостите. Също така има няколко исторически обекта, сред които стари крепости, запазени арабски пазари и дори снимачни площадки от „Междузвездни войни“. Джерба създава перфектния баланс между културата и релакса. Плажовете са едни от най-хубавите в Тунис, а чистите води дават възможност за плуване и гмуркане с шнорхел. На острова има и няколко голф игрища, така че ако сте почитатели на този спорт, ще имате много възможности за игра.  

Туроператорът „Абакс“ отправя атрактивно предложение към българите, запознавайки ги с тази вълшебна дестинация. "Директните чартъри до Джерба ще стартират на 22 май 2022 г.“, заяви пред TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на компанията. Програмите ще продължат през цялото лято, чак до края на октомври. 

Цените започват от 764  лв. и включват самолетни билети с European Air Charters от София до Джерба и обратно, летищни такси, чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23, трансфери от летището до хотела, и  7 нощувки в избран от клиента хотел на база All Inclusive. „За тази програма работим с хотели от веригата на TUI, която е световно известна и е гаранция за качество и отлично обслужване“, изтъкна Найденова. За пълното спокойствие на туристите, „Абакс“ включва към офертата и пакет за максимална сигурност, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от „Евроинс“, с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване. Също така туристите ще бъдат придружени и от представител на туроператора, който говори български и ще съдейства при нужда. 

„Въпреки, че обявихме програмата преди дни, интересът е огромен. Предложението е екзотично, защото Джерба се предлага за първи път като отделна програма от познатите за Тунис“, обясни Найденова. 

Без значение какви са интересите ви, островът има какво да предложи на всеки. Той е дом на множество туристически атракции, сред които девствени плажове, древни руини и традиционни тунизийски села. „Абакс“ предлага много дейности, които да забавляват посетителите, като обзорна екскурзия на острова, сафари с бъгита или ATV-та и тур с камили. По-авантюристичните пътешественици могат да се забавляват с пиратски тур, а защо не и да изживеят джедайските си мечти на някоя от снимачните площадки на „Междузвездни войни“.  

„Несъмнено най-популярната ни е екскурзия е двудневната обиколка на Сахара. Необятната красота на пустинята и нейните оазиси е впечатляващата“, сподели Мартина Найденова. С тази допълнителна програма българите могат да се насладят на Дуз и Тузер – два от най-известните оазиса в Сахара. Необятните пясъци на пустинята наистина предлагат незабравимо преживяване.  

Ако търсите уникална и екзотична дестинация за пътуване, Джерба определено си заслужава да бъде разгледана. Със своите красиви пейзажи и богато културно наследство, този тунизийски остров има какво да предложи на всеки. 

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати