Анализи

Острови в Европа, за които не подозирате, че съществуват

   
Острови в Европа, за които не подозирате, че съществуват

По света има много невероятни, красиви острови извън малкото тропически места, с които повечето хора са запознати. Някои от тях имат старомодни крайбрежни рибарски селища, докато други се гордеят с девствени плажове с бял пясък. Оказва се, че нашият континент е пълен с неоткрити екзотични местенца, които са гаранция за незабравимо бягство в един безметежен, магически свят.

Бонайре, Нидерландия

Известен със своите условия за гмуркане, Бойнаре е карибска община на Нидерландия. Въпреки че е само малко повече от 260 квадратни км, островът е дом на повече от 200 вида птици, както и на три от шестте застрашени или критично застрашени вида морски костенурки в света.

Сифнос, Гърция

Гръцкият остров Сифнос в Средиземно море е много живописен - с 227 красиви църкви и много прекрасни села, изпълващи пейзажа му.

Монсерат, Веикобритания

Някога популярна дестинация, след урагана Юго от 1989 г. и вулканичната дейност през 90-те години, които унищожават икономиката и инфраструктурата на острова, Монсерат продължава да се възстановява, въпреки че естествената му красота никога не се е променила. Разположен в Карибите, този британски остров е дълъг само 17 км и широк 11 км.

Острови Егади, Италия

Съставен от островите Фавиняна, Леванцо и Маретимо, заедно с островчетата Формика и Мараоне, италианският архипелаг Егади е най-голямата защитена морска зона в Европа. На сушата старомодните села и историческите църкви съставляват пейзажа, има възможности за гмуркане с шнорхел и разглеждане на пещери под водата.

Парос, Гърция

Точно в средата на Цикладите в Егейско море се намира Парос - дом на традиционни гръцки села и слънчеви плажове. Живописни туристически пътеки, създадени първо от минаващите фермери, се вият през острова, а средновековни венециански замъци красят върховете на хълмовете му.

 
Красиви острови в Европа, за които не подозирате, че съществуват

 

Иския, Италия

С великолепни пейзажи и плажове, представени във филми, остров Иския край югозападния бряг на Италия е известен със своите термоминерални извори, минаващи в близост до плажовете му. Боровите дървета и пищна зеленина оцветяват острова, както и много лозя.

Мартиника, Франция

Френският карибски остров Мартиника има прекрасно топло време и забележителности, като плажове с бял пясък, туристически пътеки и повече от 25 музея.

Кефалония, Гърция

Разположен на Йонийско море край западното крайбрежие на Гърция, Кефалония е пъстър остров с ярки зеленикаво-сини води, зелени планини и ярко боядисани домове. Островният плаж има пясък с ярко оранжев оттенък.

 
Красиви острови в Европа, за които не подозирате, че съществуват

Гозо, Малта

Благодарение на варовиковите скални образувания и впечатляващата малтийска архитектура, Гозо има една от най-красивите брегови линии в света. Селата и кварталите на острова са доста спокойни, с приветливи местни жители, които се славят с тъканите произведения и дантелата.

Шолта, Хърватия

Само на 15 км и на кратко пътуване с ферибот от Сплит, вторият по големина град в Хърватия - Шолта, е остров, който се слави с мек климат, живописни заливи, богата история. С провежданите тук няколко големи фолклорни фестивала Шолта е привлекателно място за туризъм.

Форментера, Испания

Един от испанските Балеарски острови в Средиземно море, Форментера има плажове с фин, бял пясък и кристално сини води, а във вътрешността може да намерите пещери, езера и очарователни гори.

Корсика, Франция

Разположен на запад от Италия, на югоизток от Франция и на север от остров Сардиния, Корсика разполага с прекрасно крайбрежие. Две трети от острова е част от природен парк, с планини, характеризиращи неговата география.

Рюген, Германия

Най-големият германски остров - Рюген, е с размер под 930 кв. км разположен в близост до Поморското крайбрежие в Балтийско море. В допълнение към плажовете, той има скали с невероятна гледка, прекрасни рибарски селища, впечатляващи имения и огромни национални паркове.

Хвар, Хърватия

Хърватският остров Хвар играе голяма роля в развитието на здравния туризъм, започвайки през 1868 г. със създаването на Хигиенното дружество на Хвар. Историческите места включват неговия обществен театър от 17 век - най-стария в Европа, и францискански манастир.

/Profit.bg



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати