Новини Турагенции

Посетете тези градове през 2022 г.

   
Посетете тези градове през 2022 г.

Пътуването в Европа е лесно, достъпно и има много какво да видите. Въпреки че екзотичните и далечни дестинации са интересни, можете да си спестите изминаването на хиляди километри и да се насладите на европейските градове, които имат всичко- от красива природа и забележителности, до вкусна храна и невероятна история.

Сред най-добрите европейски дестинации са както популярните Рим, Амстердам и Париж, така и по-малко популярни места, като Лисабон и Севиля, които също си струва да се видят.

Ето пълен списък с европейски градове, които да посетите през 2022г., ако още не сте:

1. Париж, Франция

Париж

Париж определено е най-доброто място за романтично бягство в Европа. Въпреки че милиони туристи го посещават годишно, градът на любовта не омръзва на хората и напливът никога не спира. Калдаръмените улички с малки кафенета и пекарни имат чар и създават атмосфера, която не може да бъде открита на друго място.

Париж е лесен за разглеждане. Ако използвате метрото, можете да обиколите най-големите забележителности само за 2-3 дни. Задължително вижте Айфеловата кула, Лувъра, Триумфалната арка…

Освен красиви забележителности, Париж предлага вкусна храна и много магазини на най-известните дизайнери и брандове в света на модата.

2. Амстердам, Нидерландия

Амстердам

Канали, велосипеди, лалета… Амстердам има какво да предложи. Най-хубавото на Амстердам е, че липсва забързаната атмосфера на големите европейски градове. Там повечето хора се движат с велосипеди, включително туристите.

Скитането из живописните улици на Амстердам е достатъчно, за да усетите автентичната атмосфера на града. Градът предлага и много интересни музеи и галерии, приятни кафенета и вкусна храна.

3. Лисабон, Португалия

Лисабон

Лисабон е един от претендентите за най-добра европейска дестинация. Макар че не е толкова популярно място, колкото Париж или Рим, Лисабон има много какво да предложи на посетителите си.

Португалската столица предлага окъпани от слънце площади, цветни витрини, интересни барове и изискани ресторанти. Разположен на фона на Атлантическия океан, Лисабон събира най-доброто от двата свята – едновременно е спокоен крайбрежен град и предлага суетата на градския живот.

Вечер Лисабон свети много красиво. Задължително посетете някой от rooftop баровете, за да се насладите на красивите гледки, които ще се запечатат завинаги в съзнанието ви. Макар и леко подценяван, Лисабон е град, който си заслужава да посетите.

4. Рим, Италия

Скитането по улиците на Рим е като връщане назад във времето. Древните корени на града все още присъстват във всяка сграда.

Мнозина посещават Вечния град заради неговата архитектура – зашеметяващите църкви, очарователните археологически обекти и разбира се Колизеума, Пантеона и Римския форум.

Архитектурата и богатата история са забележителни, но Рим може да предложи още нещо – вкусна храна. Ресторантите предлагат традиционни италиански ястия, които имат богати вкусове и се комбинират страхотно с чаша италианско вино.

5. Дъблин, Ирландия

Дъблин

Дъблин е град с богато културно наследство. Криволичещите улички на Дъблин ще ви пренесат в един съвсем различен, но прекрасен свят. Вижте впечатляващата катедрала Свети Патрик в сърцето на града и омагьосващата библиотека на Тринити Колидж. В Дъблин има и много интересни музеи, които можете да посетите.

6. Берлин, Германия

Берлин

Ако сте очаровани от бурната, но забележителна история на Берлин, има какво да видите – Бранденбургската врата, покритите с графити останки от Берлинската стена, Мемориала на Холокоста. Но не спирайте дотук. След като отдадете почит на миналото на града, трябва да се потопите в настоящето.

Освен галериите и изложбите, които красят площадите на Берлин, има много улично изкуство, експериментални инсталации и нощни клубове, които ще ви пренесат в един различен свят.

Местните пазари и ботаническата градина също са интересни места, които можете да посетите, ако ви остане време.

7. Севиля, Испания

Севиля

В Севиля винаги се носи усещането за лято, с приятно миришещите портокалови и лимонови дръвчета на всяка крачка и бладарение на топлия климат, тъй като Севиля се намира в най-южната част на Испания. Там е светло до късно вечер и можете да се насладите на вкусна вечеря на открито, състояща се от вкусни морски дарове и традиционното за града леденостудено вино Шери.

В Севиля можете да видите и величествени дворци от 17 век, както и едни от най-красивите градини в света. Град, създаден за дълги, спокойни обяди, последвани от горещи летни нощи, изпълнени с фламенко и испанско вино.

8. Антверпен, Белгия

Антверпен

Антверпен е аристократичен град, който е важен търговски и културен център в Белгия. Известен с готическата си катедрала, забележителната архитектура и калдаръмените улички, Антверпен се конкурира с някои от най-космополитните градове в Европа.

Не пропускайте да посетите къща-музей „Рубенс“, бивш дом и ателие на художника Питър Пол Рубенс, както и музеят Аan de Stroom, откъдето има страхотни гледки към града.

Антверпен е и много подходящо място за пазаруване, има стотици бутици разположени по малките улички, а ако се интересувате от мода, посетете и MoMu – музеят на модата в Антверпен.

9. Прага, Чехия

Прага

Известен като „Градът на 100-те кули“, Прага е град с над 1000-годишна история. Средновековните забележителности, които ще откриете, скитайки се из павираните улици на Прага, ще ви върнат назад във времето и ще ви оставят без думи.

Разходете се в еврейския квартал, посетете Карловия мост, полюбувайте се на църквата Св. Никола, след което завършете деня с чаша кафе или вино с изглед към живописните площади на града.

С настъпването на нощта, градът става още по-оживен и шумен. Прага е един от онези градове, които остават завинаги в сърцето…



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати