Новини Транспорт

Ryanair започна да лети от София до Палма де Майорка 

   
Ryanair започна да лети от София до Палма де Майорка 

От днес (3 май 2022 г.) нискотарифната авиокомпания Ryanair започна да лети директно от София до Палма де Майорка, Испания. Превозвачът вече изпълнява полети до 38 дестинации от Летище София. Екип на TravelNews пътува в първия полет днес до Палма де Майорка. Ryanair ще лети до острова през целия летен сезон в дните вторник и събота. Полетите ще бъдат удобни както за търсещите почивка туристи на дестинацията, така и за прибиращите се българи до нашата страна през лятото. На Палма де Майорка живеят около 10 000 българи. 
Влизането в Испания все още става със сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест. Документите се проверяват на влизане в страната от граничните власти. Те сканират QR кода на сертификатите.
 
Палма е пристанищен град на остров Майорка и столица на автономната област Балеарски острови, Испания. Градът е по-известен с името Палма де Майорка, което е неофициалното име на града. Официалното му име е Палма. Населението на града е около 400 000 жители.
Палма де Майорка е известна с катедралата Ла Сеу (La Seu) – изключителна постройка в готически стил, по която е работил и знаменитият архитект Антонио Гауди. Старият град, намиращ се на североизток от катедралата, представлява плетеница от малки улици, напомнящи за арабското минало на града. Основната част от къщите там са частна собственост, като някои от тях са отворени за туристите и в тях се помещават малки музеи или галерии.
Край Палма де Майорка има изградени редица курорти и хотелски комплекси. През последните две години дестинацията беше затворена за туристи заради Ковид пандемията. Местните власти очакват сериозно завръщане на чуждите гости и възстановяване на туризма, който е водещ за острова.

Мирослав Иванов, Палма де Майорка

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати