Новини Хотели

Вижте луксозни европейски хотели за спортуващи семейства

   
Вижте луксозни европейски хотели за спортуващи семейства

Активните и спортуващи семейства могат да бъдат щастливи - част от европейските луксозни курорти допълват своите петзвездни съоръжения с летни спортни академии, които отговарят на всички възрасти, интереси и способности.

В Португалия уроци по голф и тенис - плюс футболен лагер със звезди, привличат семейства в курорта Куинта до Лаго на Алгарве.

В сърцето му е The Campus - мултиспортен комплекс, който посреща всички – от олимпийски спортисти и спортни звезди до семейства на почивка, и където бившите английски футболисти Майкъл Оуен и Джо Коул водят седмични футболни лагери за деца на възраст от 5 до 15 години. Цените стартират от 650 евро на дете.

Ако отседнете сред ретро блясъка на хотел Magnolia, родителите ще получат дневни карти с отстъпка за басейна, фитнес залата, лични тренировки и спортни рехабилитационни сесии в The Campus, докато децата им са в академията. Една седмица струва от 1 500 евро на човек плюс полети.

В известния испански спортен курорт Ла Манга начинаещите футболисти могат да усъвършенстват уменията си, докато наскоро стартиралата Golf Academy предлага набор от частни уроци, едноседмични курсове и 90-минутни семейни уроци за до шестима души.

Тенисът е другата му звездна опция - с 28 корта и треньори, предлагащи частни, групови и едноседмични уроци. Срещу 30 евро можете да се регистрирате за демонстрационна сесия на падел - бързо развиваща се версия на тениса, играна на по-малък корт.

Семействата могат да резервират апартаменти из курорта или да се отправят към петзвездния хотел Principe Felipe за изискана храна, огромен открит басейн, уелнес и СПА център. Една седмица струва от 1 150 евро на човек плюс полети.

Луксозният хотел Chia Laguna Village на италианския остров Сардиния предлага футболни и танцови академии за деца от 6 до 15 години.Треньори, квалифицирани от УЕФА, водят тренировките по футбол, докато професионални хореографи преподават в училището по танци.

Междувременно, родителите могат да се възползват от услугата за наем на планински велосипеди и обиколки с професионални водачи или да опитат конна езда, голф, тенис и водни спортове. Или пък просто да се отправят към спа центъра на курорта, плувните басейни или белия пясъчен плаж.

Цените за седмица на база ол инклузив стартират от 1 700 евро на човек, включително полетите. Петдневните академии струват от 400 евро за танци и 500 евро за футбол през август.
 

В Сардиния се намира и Forte Village Resort с осем хотела – четири или петзвездни, които предоставят на гостите достъп до баскетболни игрища, игрище за крикет, 12 тенис корта, пет футболни игрища, девет басейна и център за водни спортове.

Голфърите могат да използват тренировъчната площадка или да се отправят към близкото игрище Is Molas, което е домакин на четири италиански открити турнири. Една седмица струва от 1700 евро на човек плюс полети.

На Корфу професионални инструктори са на разположение в крайбрежния хотел Ikos Dassia. Гостите могат да се запишат за комбинация от едноседмични академии или еднократни часове по футбол, тенис, уиндсърф, ветроходство, йога и дори гръцки танци.

Има спа и уелнес център за успокояване на болките в мускулите, а туристите могат да избират от стаи и апартаменти с изглед към градината или морето, както да резервират вила със собствен басейн.

Една седмица струва от 1 900 евро на човек, включително полети.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати