Новини Хотели

Първият космически хотел отваря врати скоро

   
Първият космически хотел отваря врати скоро

Две орбитални станции, предназначени специално за космически туристи, планира да изгради компанията Orbital Assembly Corp. (OAC). Първата се нарича Pioneer Station – тя ще бъде проектирана за 28 гости и се очаква да влезе в експлоатация през 2025 г. Втората, Voyager Station, ще побира 400 гости и ще отвори врати през 2027 г.

Орбиталните станции на OAC ще бъдат проектирани както за отдих, така и за работа. Предполага се, че тези космически хотели ще предложат дори изкуствена гравитация, каквато все още няма в съществуващите орбитални станции.

„За обикновения човек да бъде в космоса би било фантастична мечта. Искаме да направим космоса място, където хората желаят да отидат, с познати малки неща, причинени от гравитацията”, коментира плановете на компанията главният директор Тим Алаторе.

Пътуването до орбита около Земята се счита от OAC за специален вид екотуризъм: попаднали в космоса, хората веднага променят представата си за нашата планета.

Станцията е направена под формата на пръстеновидна структура Gravity Ring, която при завъртане симулира гравитацията в жилищните отделения, а конфигурацията с пет модула осигурява допълнителна сигурност.

Първият космически хотел Pioneer Station ще приема гости от 2025 г.
(снимка: Orbital Assembly Corp.)

Научната и търговска дейност в орбита ще дадат възможност за намиране на допълнителни средства за проекта и ще осигурят по-евтини билети за пътуване в космоса. Очаква се с течение на времето космическият туризъм да стане по-достъпен като цена.

В момента компанията все още не предлага резервации за космическите станции Pioneer и Voyager. Не са обявени и цените за услугата.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати