Новини Събития

Затягат контрола за превоз на туристи и товари към Седемте рилски езера

   
Затягат контрола за превоз на туристи и товари към Седемте рилски езера

Набелязват се мерки срещу нерегламентиран превоз на туристи и товари към Седемте рилски езра през започващия активен сезон по циркуса, каза кметът на Сапарава баня Калин Гелев, който бе домакин на среща с представителите на ангажираните звена и институции. 

Предстои втора среща на 23 май, за да се определят и конкретните ангажименти и мерки по контрола срещу движението на джипове, АТВ-та и друга техника в района. 

На срещата в Общината в Сапарева баня участваха шефът на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил инж. Здравчо Тодоров - единственият път, водещ към Седемте езера, е горски, на него има монтинара бариера и е създаден пропускателен режим, директорът на НП "Рила" Владимир Милушев, кметът на общината Калин Гелев, представители на полицейския участък в града. 

Насрочена е нова среща, на която са поканени и представители на НАП, ДАИ, на туристическокто дружество и други. 

Прави се организация, която ще възпре превозвачи с джипове, които всяко лято карат туристи и багаж към езерата срещу високи такси и тарифи. Но пък нанасят вреди по трасето, притесняват туристите, замърсяват. 

Миналата година при една от полицейските проверки водачът на джип прегази крака на полицай, инцидентът стигна и до съда.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати