Новини Транспорт

Преоткрийте Атина с Aegean Airlines

   
Преоткрийте Атина с Aegean Airlines

От 1 май Гърция премахна мерките за преминаване на границата си, както и редица ограничения на територията си. Остава изискването за носене на маски на закрито, за което се очаква да бъде премахнато от юни.

Това значи, че вече можете да започнете да планирате мечтаната почивка през лятото. Най-много чуждестранни туристи през май ще приеме столицата Атина. Имайки предвид, че още е студено за море, столицата на Гърция е една прекрасна опция за градски туризъм.

Ако искате гръцкото Ви преживяване да започне още от излитането от Терминал 2 заложете на Aegean Airlines. Егейските авиолинии са националният превозвач и най-голямата авиокомпания в Гърция, и са пълноправен член на Star Alliance. Полети от София до Атина има всеки ден, което прави компанията идеална за бизнес пътувания или за спонтанни пътешествия през уикенда.

Още при влизането в самолета ще усетите гръцкото гостоприемство от стюардите. След като се настаните удобно на мястото си ще получите инструктаж по безпоасност от самия Янис Адетокунбо на екраните, които се спускат над седалките. Янис е една от суперзвездите на НБА и е висок цели два метра и единадесет сантиментра, така че можете да сте сигурни, че ще имате достатъчно “leg room” и ще пътувате комфортно.

Самият полет до Атина трае едва около час. През това време ще получите храна и напитка по избор в опаковки, направени от рециклиран материал.

Компанията е много зелена и предприема всички необходими мерки, за да гарантира, че нейната дейност е възможно най-безопасна за околната среда във въздуха и на земята. Боклуците, които изхвърляте на борда на самолета, се рециклират, а органичните отпадъци се компостират.

Едва ли има смисъл да Ви представяме Атина. Нейните забележителности са световноизвестни и са добре познати на българските туристи. Въпреки това в момента в Атина можете да видите нещо наистина уникално. Градът е временен домакин на скулптурата „Maman” на Луиз Буржоа. Американската скулпторка използва семейството, страха и любовта като вдъхновение. „Маман“ е скулптура на огромен паяк, чието тяло наподобява възли, конци и игли. С нея Буржоа намеква както за майка си - професионален тъкач на гоблени - така и за сложността на семейните връзки. Изправена на гигантските си крака с височина над 9 метра, емблематичната скулптура на Луиз Буржоа, която обикаля света от 90-те години, ще бъде в Атина в продължение на седем месеца. Достатъчно време да планирате вашето видео в TikTok.

Освен това градът е чудесна отправна точка за круизи, които отплават към различни туристически дестинации като Миконос, Кушадасъ, Патмос, Крит и Санторини. Установили се в бизнеса компании като “Celestyal Cruises” се обърнаха към българския пазар, така че няма да е трудно да намерите перфектното пътуване до гръцките острови и Източното Средиземноморие.

Габриел Драгиев, Гърция



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати