Анализи Новини Хотели

В Плана за възстановяване няма пари за балнеология и инфраструктура на минералните води

   
В Плана за възстановяване няма пари за балнеология и инфраструктура на минералните води

"В Плана за възстановяване и устойчивост няма предвидени средства за балнеология, СПА и инфраструктура, свързана с минералните води, за да се използват за лечение." Това каза в интервю за БНР кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

През последните години там са изградени нови 3-, 4- и 5-звездни хотели, които предлагат качествено настаняване на гостите на града. Курортното селище разполага с над 2 хиляди легла – хотели, къщи за гости, хижи и туристически спални.

"Туризма се стараем да го развиваме с помощта на общината, било то балнеология, религиозен туризъм, планински туризъм", посочи Гелев.

Надеждите са през следващата година да се възвърнат нивата на броя на туристите и нощувките от периода преди пандемията.

"Посещаемостта за изминалата година е с около 40% по-малка спрямо 2019 г. Спадът е драстичен."

Инфраструктурата на минералните води е била беше изключително амортизирана, отбеляза още кметът на Сапарева баня. С проект за аварийно възстановяване и собствени средства на общината е прекаптирано изцяло находището на гейзери.

През есента Сапарева баня ще бъде домакин на деветото издание на Годишния конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати