Събития

Христо Проданов ще открие българо-полски бизнес форум във Варшава

   
Христо Проданов ще открие българо-полски бизнес форум във Варшава

Министърът на туризма Христо Проданов ще открие днес българо-полски бизнес форум в областта на туризма в полската столица Варшава. Събитието се провежда с участието на представители на туристическия бизнес на двете страни, съобщиха от министерството.

В рамките на посещението си министър Проданов ще проведе среща с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар с ресор туризъм в Министерство на спорта и туризма на Полша. 

България е предпочитана дестинация за почивка и екскурзия за поляците. Преди пандемията над 420 хиляди от тях посещаваха страната ни.

Пандемичната 2020-а естествено сви силно този брой  - до 85 000. Основната част от тях са пристигнали в България с цел морски или бизнес туризъм. По данни на НСИ  отчетеният спад на полски туристи за периода януари -декември тогава е 74%, като проучването на НСИ обхваща места за настаняване с 10 и повече легла.

Миналата година обаче отново върна оптимизма ни по отношение на полските туристи - 222 407 гости бяха у нас, което поставя Полша на шесто място по брой туристи у нас.

През тази година за първите три месеца у нас за почивка и на екскурзия са били 2066 поляци. Други 3368 обаче са били тук със служебна цел.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати