Новини Турагенции

Малдивите стават достъпни за българите с 35 долара на Residential Islands

   
Малдивите стават достъпни за българите с 35 долара на Residential Islands
Вашафару е един от Residential Islands

Малдивите стават достъпни за българите от есента на 2022 г. с предлагане за настаняване, започващо от 35 долара на вечер за двойна стая със закуска на Residential Islands, които са жилищните острови на страната. Това обяви за TravelNews Уорън Милс, управител на Maldives Island Holidays, който е представител на Residential Islands у нас. Имотите са над 700 апартаменти, къщи и малки хотели, които се намират в жилищни райони на над 100 острова. В същото време те също разполагат с красиви плажове, каквито има на островите с луксозните хотелски комплекси, обясни Милс. Той ще има срещи с български туроператори, които ще могат да предлагат пакети със самолетни билети или чартъри. През последните години Residential Islands са станали популярни на британския пазар.

Средната цена за настаняване е между 55 и 65 долара за двойна стая на вечер със закуска. Предлагат се възможности още за полупансион със закуска и вечеря на стойности между 75 и 95 долара на стая, а на пълен пансион със закуска, обяд и вечеря – около 100 долара за двама. Могат да се наемат цели къщи с по една, две или три спални. Изхранването може да бъде на бюфет или на меню. „Българските туристи трябва да знаят, че алкохолът е абсолютно забранен на Residential Islands, за разлика от островите с луксозните хотелски комплекси. Той не може да се внася и чрез багажа“, подчерта Уорън Милс. Не се предлагат дори бира и вино. Има само безалкохолни варианти. Той допълни, че може да се ходи на морски сафарита и екскурзии, на които предлагат опции с алкохолни напитки.

Най-добрите полети до Малдивите са на авиокомпаниите Turkish Airlines, Fly Dubai и Qatar Airways, които имат полети от София с прекачване съответно в Истанбул, Дубай и Доха. Цените им започват от 600 евро на човек в двете посоки. Нискотарифната Wizz Air също стартира директни полети от Абу Даби до Малдивите. Те летят и от София до Абу Даби. Вътрешните полети от столицата Мале до Residential Islands са между 300 и 360 долара на човек в двете посоки, обясни Уорън Милс.

Средната годишна температура на Малдивите е около 30 градуса. Дъждовният сезон е от април до септември, като за него са типични кратки, проливни дъждове. Не вали непрекъснато, така че и този период е подходящ за почивки, особено в началото и в края му. Сухият сезон е от октомври до март.

Малдивите се намират в Индийския океан и по-конкретно в т.нар. Арабско море, на около 1000 километра от континентална Азия. Групата екзотични острови са подредени от север на юг един след друг и са заобиколени от невероятно красиви коралови рифове. Между някои от тях е възможно човек да ходи в изумрудено сините води, стигащи до коленете. Малдивите представляват група малки тропически острови, разпилени върху територия от около 300 кв. км. Населени са само 200 острова от общо 1192 и на тях живеят 328 536 човека, което е предимно мюсюлманско население. Страната е сред най-добрите места за гмуркане в света. Кораловите рифове около архипелага изобилстват от морски живот. Затова Малдивите са популярни за любителите на риболова.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати