Новини Турагенции

Сардиния е сред любимите дестинации на българите

   
Сардиния е сред любимите дестинации на българите

Сардиния е вторият по големина остров в Средиземно море след Сицилия. Италианският остров се радва на значително по-малко интерес от южната си съседка Сицилия. Но именно това предпочитат някои туристи. Спокойствието на Сардиния, съчетано с чудесните пясъчни и скалисти плажове, красивата природа и културните забележителности, гарантира за перфетната морска почивка. 

Дестинацията се слави с една от най-дългите плажни ивици - цели 1800 км. Плажовете са най-разнообразни, а морето там е във всички възможни нюанси на синьото и зеленото. Поради тази причина много специалисти наричат Сардиния райското кътче на Европа и смеят да сравняват острова с Малдивите, Сейшелите и Бахамите. Той предлага всички удоволствия на екзотичния начин на живот, в допълнение на запленителната италинска култура, забележителната местна кухня и летните развлечения. 

Мнозина считат италианския остров за луксозен. Това се дължи на преобладаващите 4- и 5 - звездни хотели. Типичното за Италия отлично обслужване пък кара всеки от посетителите да се чувства спокоен и обгрижен. Тези качества на туризма в Сардиния правят дестинацията перфектна за активна почивка. 

„В момента островът е сред най-популярните ни и търсени програми“, отбелязва пред TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора „Абакс“. Компанията предлага подобна екскурзия, специално за онези, които искат да се насладят напълно на лятото си. Датите на отпътуване са 6, 13 и 20 юни 2022 г. - перфектно време за субтропичния климат в Сардиния. 

Цените започват от 1099 лв. на човек и включват

самолетен билет София – Олбия – София с чартърен полет на European Air Charter с 20 кг регистриран багаж и 5 кг ръчен, летищни такси, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки на база закуска и вечеря в хотел по избор на клиента.  „Абакс“ работи с богат набор от луксозни 4-звездни комплекси от най-високо ниво. Всеки от хотелите е на пешеходно разстояние от морския бряг и предлага всички нужни удобства за една незабравима почивка.

Възползвайте се от тази и другите промоционалните оферти на „Абакс“ до 15 май, подчерта Мартина Найденова.

Туристите ще имат още достъп до шезлонг и чадър на плажа и басейна на хотела, както и от Wi-Fi интернет на рецепция и в общите части, без допълнително заплащане. Туроператорът е помислил и за най-малките, като за тях има специални анимационни забавления.  „Организирали сме програмите така, че да може перфектно да се съчетае почивката с невероятната култура на Италия“, изтъква Найденова. 

За да осигурят максимален комфорт на клиентите си “Абакс” предлагат към цената на екскурзията не само пакет за максимална сигурност, а и две застраховки. Те са медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от «Евроинс», с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19. По време на целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на туроператора с български език.

Сардиния е място, изобилстващо със средновековни крепости и останки от древни култури. Доказателство за това е крайбрежният град Алгеро. Той се слави с уникалната си каталунска архитектура, добре запазените си крепостни стени и кулите си. Туроператорът организира допълнителна екскурзия до града, както и до много други точки в Сардиния. Подобни пътувания са подходящи за онези, които не предпочитат да стоят на плажа по цял ден и искат да се запознаят с историята на острова. 

Сред другите планирани развлечения е посещението на Сасари и Кастелсадро. Това са типични градове за местността, които разкриват част от бита и делника на обитателите на острова. За почитателите на природните картини е планирана и обиколка на регионален природен парк “Корсика”. Там посетителите могат да се насладят на прекрасни природни феномени, закътани морски заливи и бели плажове. В Корсика могат да се видят и много различни плодове като лимони, портокали, маслини, грозде и добре познатите плодове на кактуси. 

Сардиния е идеалното място за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Островът има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Бреговете са подходящия фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска!

Йоана Шомова 

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати