Оферти

Сараево- Мостар- Босненски пирамиди и още- 2 нощ.

   
Сараево- Мостар- Босненски пирамиди и още- 2 нощ.

4 дни / 2 нощувки / 2 закуски

1 ден: Отпътуване от пл. „Ал. Невски”, София в 22:00 ч. 

2 ден: Пристигане и посещение на Босненските пирамиди във Високо. За разкопките, разучаването и съхранението на пирамидата са наети археолози и хиляди доброволци от цял свят. Те са прокопали подземните тунели (лабиринти) в така наречените от Османагич ”древни пясъчници”, направени от човешка ръка. Според изследванията пирамидата е на поне 25000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха. Изкачване около 200 - 300 м. и влизане в подземните тунели. Около 550 м. от тунелите са отворени за посетители. Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от непознати пиезокристали, които преработват енергиите в полезни трептения. Той е поставен точно където се пресичат две огромни и силни реки, доказани с апаратура. Тяхното мощно течение и особено срещата им, поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в полезни вибрации. Отпътуване за Сараево. Настаняване в хотел. Туристическа програма в Сараево - градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Посещение на Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време в Сараево. Вечеря / по желание срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

3 ден: Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане/ еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие. тпътуване за град Мостар – един от най-старите градове в Босна и Херцеговина, разпрострял се живописно на двата бряга на река Неретва. Разходка в Мостар – Стари мост изграден през 16 век, който е под закрилата на ЮНЕСКО ; Джамията Карагьоз бей, изградена също през 16 век; чаршията около моста, часовниковата кула и др. Свободно време за разходка. Отпътуване за Меджугорие - най-големият духовен център в цяла Босна там Пресветата Богородица се явява на шест деца, стават удивителни неща, чудодейни изцеления, децата предсказват бъдещето, разказват на хората за починалите им близки - кой каква съдба има след смъртта, и още - Богородица им открила някакви тайни, знаци, които скоро всички ще видят и това ще бъде предверието на края на света.... Градът е посещаван от милиони поклонници всяка година. Връщане в Сараево. Вечеря / по желание срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за София. Посещение на Дървенград, етно-селото, построено от режисьора Емир Костурица на хълма Мечавник, до границата между Босна и Херцеговина и Сърбия. Състои се от 35 дървени къщи, една от които е къщата на режисьора. Има църква „Св. Сава”, кино, което се нарича „Ъндърграунд”, библиотека „Иво Андрич”, магазин за еко-продукти. Пристигане в София късно вечерта.

https://globultours.com/index.php?option=com_bookpro&view=tour&id=126&Itemid=277



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати