Новини Събития

Зам.-министър Мариела Модева посети Дефиле Вино и Гурме

  16.05.2022 16:42  
Зам.-министър Мариела Модева посети Дефиле Вино и Гурме

Два дни Пловдив бе столица на виното     

Осмото издание на фестивала Дефиле „Вино и гурме“ отбеляза рекорден брой участници. В емблематични обекти на Стария град в Пловдив участваха 42 винопроизводители и над 20 производители на храни и продукти. За първи път фестивала е под патронажа на Министерството на туризма. Любителите на виното имаха възможността да опитат 240 вида вина и десетки гурме вкуса на 14 и 15 май.

Приветствие към участници и гости на дефилето отправи заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева. „Пловдив е невероятен град, в който различните култури и религии живеят заедно и толерантно. Бях тук и през 2019 г., когато Пловдив беше Европейска столица на културата. Събитието даде шанс на много чужденци да видят и осъзнаят стойността на българския дух и самочувствие. Хората имат нужда да живеят, да се веселят, да се срещат и търсят позитивното, въпреки тежките времена”, каза заместник-министър Модева.

Дефиле „Вино и гурме“ се организира от сдружение Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив.