Новини Събития

Хасково, Кърджали и Смолян ще имат обща платформа за туризма

   
Хасково, Кърджали и Смолян ще имат обща платформа за туризма

Туристически портал, който да включва целия набор от информация, свързана с бранша в трансграничния региона на България и Гърция, е сред най-амбициозната част на проекта, в който партньори от българска страна са Регионалната туристическа асоциация „Родопи“и Областните администрации на Хасково, Кърджали и Смолян, а от гръцка-Регион „Източна Македония и Тракия“.

Проектът е съфинансиран oт Eвpoпeйcĸия фoнд зa peгиoнaлнo paзвитиe (и oт нaциoнaлнитe фoндoвe нa cтpaнитe, yчacтвaщи в Πpoгpaмaтa зa трансгранично cътpyдничecтвo“интеррег-България-Гърция“.

Идеята е Порталът да бъде зареден с разнообразни данни-природни, исторически забележителности, места за настаняване, за хранене, атрактивни обекти, до които да имат достъп и представителите на бизнеса. Цялата е този масив да бъде устойчив във времето -да се развива и подновяване непрекъснато. Обясни Георги Пампоров- ръководител на проекта от българска страна в зала „Марица“ на областната администрация Хасково. Днес се проведе първата от серия работни срещи, посветени на темата „туризъм“ и маркетинговите стратегии, като инструмент за по-успешното му развитие.

На срещата с представители на туроператорски фирми и информационни центрове от региона беше отбелязано, че бизнесът в лицето на хотелиерите и ресторантьорите от българска страна не е толкова активен, както от гръцка, относно идеята за сдружаване, като механизъм при изработването на продукти, свързани с привличането на повече туристи в нашия регион.

Една от основните цели е да установим трайно партньорство между Гърция и България по отношение на информираността за състоянието на туризма, за предлаганите услуги, за популяризирането им.

Проектът предвижда още разработване на Маркетингов план и създаване на разпознаваеми маркетингови продукти, чрез използване на съвременни информационни и комуникационни технологии в процеса на промотиране, бе подчертано на работната среща.

Създадените продукти и рекламни материали по проекта ще бъдат представени на туристическите изложения в София и Букурещ.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати