Турагенции

Испания маха сертификата за туристи извън ЕС

   
Испания маха сертификата за туристи извън ЕС

Испания ще спре да изисква сертификат за ваксинация срещу COVID-19 от туристите, пристигащи от страни извън ЕС, заяви министърката на промишлеността, търговията и туризма Рейес Марото Илера в сутрешната програма "Мас де уно" на радио "Онда серо", предаде БТА.

Тя подчерта важността на мярката, за да се насърчат посещенията на тези туристи в страната. Това е много добра, много очаквана новина за туристическия сектор, която реално ще продължи да позиционира Испания като една от предпочитаните дестинации за международните туристи, отбеляза Рейес Марото.

Тя изрази задоволството си от добрите данни за туризма, които са надвишили всички очаквания - както за обем, така и за туристически разходи, прогнозирайки, че през април заетостта в туризма ще надвиши предпандемичните равнища.

Рейес Марото обясни в предаването, че правителството работи върху причините за инфлацията, особено по темата за повишението на цените на електроенергията и дава за пример предстоящото въвеждане на таван за цената на газа.

Министърката подчерта, че важният момент от посещението на емира на Катар в Испания по-рано тази седмица са инвестициите на страната от Залива и засилването на сътрудничеството между компаниите от двете страни.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати