Транспорт

Редовни полети може да има от Пловдив до Истанбул и Бурса

   
Редовни полети може да има от Пловдив до Истанбул и Бурса

Разкриването на редовни пътнически линии с полети от Пловдив до градовете Бурса и Истанбул обсъждаха на работна среща кметът Здравко Димитров, заместник-кметът Тодор Чонов, търговското аташе на Генерално консулство на Република Турция в Пловдив Армаган Ал и представители на ръководството на Летище Пловдив – Дойчин Ангелов, председател на Съвета на директорите и Красимир Пешев, изпълнителен директор. Ще бъде проучена възможността на по-късен етап да се разкрие и линия до столицата Анкара.

По време на разговорите Армаган Ал поясни, че проучванията на турската страна показват голям потенциал за инвестиции в региона около града и летище Пловдив. Той допълни, че десетки представители на бизнеса и неправителствения сектор от побратимения на Пловдив град Бурса са заявили подкрепата си за разкриване на редовни линии до Турция.

„Летище Пловдив е приоритет за мен от години. Имам уверение и на държавно ниво за подкрепа в развитието му“, заяви кметът Здравко Димитров и допълни, че интермодалният терминал също е с капацитет, който трябва да се има предвид при инвестиции в региона на летището.

От лятото на тази година туроператорът "Абакс" ще извършва чартърни полети до туристическите курорти Мармарис и Анталия. Това заявиха от ръководството на летището и поясниха, че в момента се уточняват броя полети. Генералното консулство ще съдейства и за увеличаване на туристопотока от Република Турция,  за посещение на курортите у нас през зимния сезон.

В продължение на разговорите за задълбочаване на сътрудничеството страните ще посетят летището на 30-май където ще проведат работна среща по темите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати