Новини Събития

Денят на Африка 2022 ще се състои на 21 май в София

   
Денят на Африка 2022 ще се състои на 21 май в София

Утре, 21 май, в София ще се проведе едно от най-цветните събития на годината – Денят на Африка 2022. Стартът е от 11:00 ч., а мястото – Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“. Организатори са Посолствата на африканските държави Алжир, Ангола, Египет, Либия, Мароко, Нигерия, Южна Африка, и Почетните консулства на Сейшелите и Судан в България.

Посетителите на Денят на Африка 2022 ще имат възможност да се насладят на разнообразна програма, включваща автентични танци, музика, песни, изпълнения, които отразяват африканската идентичност и култура. Те ще могат също да видят и закупят различни африкански културни артефакти, традиционни дрехи, бижута и аксесоари, както и да опитат типична африканска кухня. Всички приходи от тазгодишното издание ще бъдат дарени на фондация „За Нашите Деца“.

На събитието се очаква да присъстват висши държавни представители, дипломати и медии, като всички граждани са поканени също да вземат участие в прекрасния празник на африканския дух и култура.

Денят на Африка се чества ежегодно по цял свят, за да отбележи основаването на Африканския съюз – организация, която вече 59 години търси местни африкански решения на континенталните проблеми и всяка година развива своя нова концепция. Тази година отбелязва Африканската година на храненето: „Укрепване на устойчивостта в областта на храненето и продоволствената сигурност на африканския континент: Укрепване на агрохранителните системи, здравеопазването и социалната закрила за ускоряване на развитието на човешкия, социалния и икономическия капитал“.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати