Анализи Новини

Министър Христо Проданов отправи призив за почивка в България

  21.05.2022 18:53  
Министър Христо Проданов отправи призив за почивка в България

Министерството на туризма разпространи обръщение на министър Проданов за предстоящия летен сезон 2022:

„Скъпи приятели,

За мен е огромно удоволствие това лято да Ви поканя в България – малка, но красива европейска страна, която ще сбъдне Вашата мечтана почивка.

Тук ще откриете множество възможности и красиви преживявания. Хилядолетната ѝ история ще Ви запознае с тракийски златни съкровища, средновековни крепости, римски терми, ранно християнски църкви и манастири и градове, преплели различни културни и природни забележителности.

Искам да обърна специално внимание на родното Черноморие, което традиционно привлича посетители от цял свят със слънчевите си брегове, златните си пясъци и сините вълни.

Освен спокойна лятна почивка, родните крайморски градове и курорти предлагат разнообразни туристически продукти, от които можете да се възползвате по време на престоя си – спа и балнео процедури, гурме и винен туризъм, културно-исторически разходки, еко и приключенски изживявания.

Бих искал да Ви уверя, че на територията на България, и в частност всички места за настаняване, продължават да се спазват противоепидемичните мерки, така че да бъде гарантирана Вашата безопасност. За нас е от изключителна важност престоят Ви да бъде пълноценен и да можете да се насладите на ваканцията си.

Аз и моят екип Ви каним в България – спокойна и сигурна дестинация, за да предложим най-доброто от Балканите и от родното Черно море.

Христо Проданов

Министър на Туризма“