Новини Турагенции

Десет слабо познати курорти в Италия набират популярност

   
Десет слабо познати курорти в Италия набират популярност
  60 + Me

Ако обичате да релаксирате на тишина и спокойствие, това лято отдайте предпочитание на по-малко известните туристически дестинации в Италия.

Избирайки тях, ще прекарате приятно времето си далеч от масовия туризъм.

Камоли (Лигурия)

Малки къщи в пастелни цветове, а до тях плаж и синя вода. Камоли е мечта за мнозина и едно от най-красивите села в Лигурия. За разлика от популярния и елегантен Портофино, то е запазило автентичния си дух, пише британският вестник The Guardian.

Санта Мария ди Кастелабате (Кампания)

Отправете се към Санта Мария ди Кастелабате за приятни дни на плажа в компанията на цялото семейство. Тази година местният плаж е оценен със Син флаг. Поради близостта си до Амалфи, в случай че ви хрумне да направите разходка, винаги ще имате готово решение.

Езерото Орта (Пиемонт)

През лятото имаме нужда от море, планина, но и от омайващи езерни пейзажи. Идеалният избор е езерото Орта. Тази пиемонтска перла е сгушена между провинциите Новара и Вербано-Кузио-Осола. Църква от XV век, калдъръмени алеи, площади с кафенета, ферибот до остров Сан Джулио… в това италианско кътче разполагате с перфектната идилична атмосфера за тотална лятна релаксация.

Л'Акуила (Абруцо)

Л'Акуила е провинция в Южна Италия, която, според Guardian, е идеалното място за лятна ваканция. На разположение имате природни, исторически и архитектурни красоти. Не забравяйте да опитате местната кухня!

Азоло (Венето)

За почитателите на хълмистите пейзажи, изкусително вкусната храна и виното препоръчваме Азоло. Този венециански град се смята от мнозина за един от най-красивите в страната. Предлага завладяващи гледки. Неслучайно кипърската кралица Катрин живее тук по време на изгнанието си.

Урбино

Урбино е родното място на великия художник Рафаел и следваща спирка в нашата класация. Тук има страхотни ресторанти и барове. Не се колебайте да се отправите на разходки из стръмните калдъръмени улички, да се полюбувате на природата, организирайки пикник, или да отскочите до Двореца на дожите.

Салина (Еолийски острови)

В топ 10 на по-малко известните съкровища на Италия е и прекрасната Салина - еолийски остров с магическа атмосфера, където времето сякаш е спряло.

Кастильоне дела Пеская (Тоскана)

За накрая сме оставили Кастильоне дела Пеская. Това средновековно градче е кацнало на брега на морето. Ще ви омае със своите плажове и исторически артефакти. Наблизо има природен резерват, където може да гледате часове наред розови фламингота и други местни животни и птици.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати