Оферти

Швейцарска магия

   
Швейцарска магия

ПЪРВИ ДЕН: Полет София – Милано (Бергамо). Трансфер. Настаняване в хотел в околностите на Милано, Бергамо, Лаго ди Комо. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. 08.00 ч. – отпътуване за  Лугано (78 км). Пристигане. Разглеждане на Лугано – градския парк, църквата „Санта Мария дели Анджоли”, съхраняваща три от най-красивите стенописа на Бернардо Луини (1480 - 1532), кея на квартала „Парадизо”. Продължаване към Цюрих (208 км). Пристигане. Пешеходна обиколка на стария град – Катедралата (Гросмюнстер), църквата Фраумюнстер, разходка по брeговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро. Настаняване в хотел в Цюрих. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за  Люцерн (52 км). Разглеждане на Люцерн– стария град – Старото Кметство, „Хиршенплац” (Площада на елените), Вайнмаркт (Пазара на виното), покрития мост „Спреуербрюке“ (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост „Капелбрюке“. Отпътуване за Берн (112 км). Разглеждане на Берн – стария град – „Беренплац“, „Марктгассе“(централната улица на стария град), часовниковата кула, „Крамгассе“, Катедралата „Сен-Венсен“, Кметството, мечата яма, къщата на Айнщайн. Продължаване към хотела в околностите на Сион (170 км). Пристигане. Настяняване в хотела. Нощувка в околностите на Сион.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Цермат. Пристигане в Теш, откъдето със зъбчата железница се достига до Цермат – един от най-престижните швейцарски курорти, над който се издига величественият пирамидален силует на един от символите на Швейцария – връх Матерхорн (4478 м). Разходка из Цермат, в който царува атмосфера на ведрина, спокойствие и божествена красота и където можете да видите едни от първите планински хотели в Швейцария. Възможност за посещение на ледника Горнерграт/3089 метра надморска височина/ с влак  (126 CHF) или ледника Матерхорн /3883 метра/ с няколко лифта (104 CHF). Билетите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място. Завръщане в Теш. Цената на билета за зъбчатата железница от Теш до Цермат и обратно, която е  17 CHF за възрастни и 8,5 CHF за деца  до 16 год, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Отпътуване за Сион – най-старият швейцарски град. Разглеждане на града. Завръщане в хотела в района на Сион. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Женевското езеро (65 км). Разглеждане на „швейцарския лазурен бряг” – перлите на езерото - замъка ШийонМонтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок и Веве -  живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия. Ще видите паметника на Чарли Чаплин във Веве, на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г., както и паметника на Фреди Меркюри в Монтрьо – великият музикант обожаваше това място и прекара тук част от живота си. Билетът за вход в замъка „Шийон”, който струва около 13,50 швейцарски франка, не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Разглеждане на Лозана. Пешеходна разходка из стария град на Лозана – „Плас дьо ла Палюд”, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка „Сен-Мер“. Завръщане в хотела в района на Сион. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. 08.00 ч. – отпътуване за Женева (160 км) Екскурзоводска програма в Женева – панорамен тур по международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото – разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, в която, в продължение на 23 години е служил самият Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Трансфер до летището. Полет на „Wizz air” Женева -София 15:40 – 19:15 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през септември 2021. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

https://rual-travel.com/trips/%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати