Новини Турагенции

Туристите от Литва, Латвия и Естония се завръщат по Българското Черноморие

   
Туристите от Литва, Латвия и Естония се завръщат по Българското Черноморие
Слънчев бряг е предпочитана дестинация от балтийските туристи

Туристите от Литва, Латвия и Естония се завръщат по Българското Черномория за летния сезон на 2022 г. Това обяви за TravelNews Бейзат Туналъ, генерален представител на туроператора „ТЕЗ тур“ (TEZ Tour) у нас. Гостите от балтийските страни почти липсваха през двете години на пандемията. Компанията вече е посрещнала първия чартър от Естония на 21 май на Летище Бургас. На 25 май пристигат туристите от Литва, а по-късно до края на месеца и от Латвия, обясни Туналъ. 

Според него най-голям интерес има към Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър. Северното Черноморие се продава по-малко, но ще има групи и за Златни пясъци. От „ТЕЗ тур“ са планирали 14 000 седалки в чартъри, от които 43% вече са запълнени предимно от Литва. „Записванията вървят добре и ще имаме сериозен ръст спрямо миналата година“, подчерта Бейзат Туналъ. Той обаче не очаква да се завърнат нивата от 2019 г., преди пандемията. 

Туроператорът провежда сериозна рекламна кампания на България на трите пазара. „ТЕЗ тур“ организира инфо тур до България на туристически агенти и журналисти от Литва, Латвия и Естония, които да се запознаят с морските курорти, условията и хотелите. На трите пазара най-търсена и рекламирана е Турция. Населението в тях е общо около 6 млн. души. През 2019 г. в България са пристигнали 32 000 туристи от Литва, 27 000 от Естония и 22 000 от Латвия, показват данните на Министерството на туризма. 

„ТЕЗ тур“ праща чужди туристи в България основно от бившия социалистически блок. Туроператорът е довел през 2019 г. над 42 000 туристи в страната. През тази година няма да посреща гости от Русия и Беларус заради войната. Компанията работи и на нашия пазар, от където организира ваканции за чужбина. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати