Новини Турагенции

20 места в Европа за посещение поне веднъж

   
20 места в Европа за посещение поне веднъж

Покатерете се по ледник в Исландия, гмурнете се в кристално чистите води на Лампедуза или пък се наслаждавайте на Северното сияние в Норвегия. Това са само част от красивите места в Европа, които си заслужава да посетите поне веднъж в живота си.
В следващите редове ще предложим на вниманието ви още дестинации, които спират дъха и се запечатват в паметта ви, пише Profit.bg
 
Разходка по Скалите на Мохер в Ирландия 

Бъдете готови да настръхнете от шеметната височина на скалите, от които ще имате прекрасна гледка към океана и заобикалящата ви панорама. Скалите на Мохер са впечатляващо място в Ирландия. Те са дълги 8 км и са високи на места до 214 метра. Красотата им е пленила през годините много хора. Неслучайно на тях са снимани сцени от филмите за Хари Потър. 
 
Тръгнете по Пътя на боговете в Кампания

Пътят на боговете представлява красив панорамен маршрут с изглед към крайбрежието на Амалфи, Италия. Той започва от църквата “Сан Матео” в Бомерано, след това пресича Ночеле и продължава по древния маршрут на елинските заселници. Накрая ви очакват 1500 стъпала, по които да се спуснете до Позитано, пише travel.thewom.it. 
 
Ако сте с кола, минете по Трансфъгърашко шосе в Румъния 

Трансфъгърашко шосе e считано за едно от най-красивите в Европа. То наистина ще спре дъха ви. Пресича Фъгърашките планини в Трансилвания.  Пътят е построен между 1970 и 1974 г. по заповед на Николае Чаушеску с цел по него да преминават румънските войски в случай на съветска инвазия. Той е с дължина 152 км и се извива покрай най-високите планини в Румъния. 
 
Насладете се на Северното сияние на Лофотенските острови в Норвегия

 
Северното сияние е небесен спектакъл, който ще ви омагьоса. Препоръчваме да му се насладите от Лофотенските острови - норвежки архипелаг, който се намира на около 200 км над Арктическия кръг и се отличава с по-умерен климат. Красотата на това земно кътче е впечатляваща. Бъдете готови за спиращи дъха фиорди, величествени планини и скали, увиснали над морето. На архипелага са запазени стари рибарски селища, датиращи от епохата на викингите. 
 
Разгледайте Снайфедлснес 

Исландският полуостров Снайфедлснес представлява вулкан и ледник и често е наричан “Исландия в миниатюра”. Красотата му е вдъхновила написването на “Пътешествие до центъра на Земята” на Жул Верн. Любимо място е на художниците. 
 
Отбийте се до Мон Сен Мишел във Франция

Мон Сен Мишел е един от най-посещаваните туристически обекти във Франция. Виктор Юго го сравнява като ценност с Великата пирамида за Египет.  Това вълшебно място ще ви разкрие едни от най-големите приливи в Европа. 
 
Разходете се из синята гора на Халербос, Белгия 

В непосредствена близост до Брюксел ще откриете омагьосваща гора от сини зюмбюли. Тя е известна с фламандското си име Халербос и често е наричана “Гората на камбанките”. През пролетта хиляди нарциси, анемонии и лютичета обагрят гората с цветовете си и се озовавате сякаш в истинска вълшебна приказка. 
 
Посетете полетата с лалета в Холандия

Ако обожавате пролетта, то няма как да не таите желание да посетите Холандия и нейните полета с лалета. От средата на март до средата на май част от страната се превръща в необятен килим от цветя. Повечето полета се намират в провинция Флеволанд. 
 
Посетете двореца Алхабра в Гранада, Испания 

В списъка ви със задължителни европейски дестинации заслужава да бъде дворецът Алхабра. Той е разкошен отвътре. Бъдете готови да се изгубите из обаятелните вътрешни дворове, кулите, залите от мрамор и красивите мозайки. Този разкош е допълнен от езера и фонтани. В стаите пък се носи аромат на цитрусови плодове. 
Посветете поне една вечер от живота си, за да наблюдавате залеза в Санторини, Гърция 

Санторини е един от най-красивите острови в Гърция и е идеалното място да се полюбувате на невероятни залези. Това място неслучайно е любима дестинация на туристи от цял свят. Ще ви пренесе в запомняща се средиземноморска приказка. 
 
Посетете замъка Предяма в Словения

Замъкът Предяма е пример за симбиозата на това, което прави човека и природата. Той е предпочитано място за организиране на сватби и снимане на филми, както и на сериали, като “Игра на тронове”. 
 
Вземете участие в карнавала във Венеция 

Карнавалът във Венеция е един от най-известните и е преживяването, което си заслужава да опитате от първа ръка. Произходът му е много стар и е отговор на нуждата на простолюдието от празненства и забави.  Всяка година туристи от цял свят се стичат във Венеция през февруари, за да се потопят в уникалната атмосфера на карнавала. Той провокира възхищение с елегантността и съвършенството на маските. 
 
Минете с кола по пътя от Алгарве до Порто 

Пътят по крайбрежието на Атлантическия океан е впечатляващ и ще ви отведе до рая на сърфистите, куп средновековни села и градове с декадентски чар. Започнете пътешествието си от Тавира - град в източната част на Алгарве, и се отправете към Фаро и Албуфейра, където може да опознаете при желание оживения нощен живот. 
 
Опитайте торта Сахер във Виена 

Всеки у нас знае какво представлява прочутата торта Сахер. А не изпитвате ли любопитство да я опитате там, където е изобретена от сладкаря Франц Сахер? Рецептата на този сладкиш е написана през юли 1832 г. 
 
Посетете Париж през зимата заради снега 

Мнозина свързват Париж с любов и романтика. Призоваваме ви да посетите столицата на Франция не кога да е, а през зимата, когато снегът е омагьосал целия град. Покрити със сняг,  прочути места в града придобиват съвсем различен облик и той определено ще ви хареса. 
 
На парти на остров Ибиса

 
Остров Ибиса е международно призната дестинация за нощен живот. Той започва да привлича туристи още през 60-те години със своите красиви плажове и спокойна атмосфера. Днес на територията му живеят почти 150 000 души. Най-известните клубове, пръснати из целия остров, са Privilege, Amnesia, Es Paradis, Eden, El Divino и др.  
 
Отправете се на път с червения влак Bernina Express

Ако имате път от Италия за Швейцария, не се колебайте да се качите на влака Bernina Express. Той свързва Тирано, Ломбардия, с известния швейцарски град Енгадин в Сейнт Мориц.  Червеният влак, наречен така заради пламтящия цвят на вагоните си, е бижу, което принадлежи на Ретианската железница, а от 2008 г. е признат за световното наследство на ЮНЕСКО.  Пътуването продължава около 2 часа и ще ви разкрие неописуеми пейзажи. 
 
На ски в Доломитите, Италия 

 
Красотата на Доломитите буди изумление у всеки. Те носят името на френския учен Доломио, който е първият, който започва да изследва доломита. Наричана още Бледи планини, тази планинска верига има цвят, който наподобява този на повърхността на Луната. Доломитите са рай за скиорите, както и за туристите през лятото. Тук ще откриете най-голямата ски въртележка в света, която се простира на площ 3000 кв. метра и включва 1246 км писти. 
 
Потопете се в кристалните води на Лампедуза 

 
Остров Лампедуза е друга задължителна спирка в списъка ви с красиви места в Европа. Плажовете му привличат всеки любител на слънцето и морската вода. Тюркоазените води, приказните гледки и белият пясък ще ви омагьосат. 
 
Направете разходката на Камино де Сантяго

Създадено след откриването на мощите на св. Яков Зеведеев в началото на IX век, поклонението до Сантяго де Компостела става едно от най-известните на средновековното християнство от XI век.  Маршрутът е дълъг 800 км и е разделен на няколко етапа. 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати