Анализи Новини

TravelNews ще представи Disney World в Орландо - най-желаната дестинация в TikTok

   
TravelNews ще представи Disney World в Орландо - най-желаната дестинация в TikTok

Екип на TravelNews ще посети международното туристическо изложение IPW 2022 в Орландо, щата Флорида в САЩ, което ще се проведе от 3 до 9 юни 2022 г. По време на него ще представим топ дестинацията Disney World, който е най-големият увеселителен парк в света и най-желан за посещение от хората в социалната мрежа TikTok. Клипчетата за Disney World са гледани над 8.6 млрд. пъти.

TikTok е мястото за горещи съвети за пътуване в наши дни. Независимо дали става дума за това как да резервирате евтини билети или да видите най-популярните туристически атракции в света като професионалист, потребителите на тази социална мрежа имат отговор за всичко. Те дори могат да повлияят на тенденциите в пътуването в световен мащаб.

За да разбере точно къде потребителите на TikTok искат да отидат на следващото си пътуване, уебсайтът за резервации на пътувания Next Vacay анализира най-популярните туристически атракции в социалната платформа.

След това данните се съпоставят с рецензиите в Tripadvisor, за да се определят други фактори, като времето на дестинацията, цени и тълпи, за да се открият най-търсените атракции за пътуване по света.

„Търсенията на видеа за пътувания в TikTok нараснаха с 350% и не е трудно да се разбере защо. През 2022 г. по-младите милениуми и пътешествениците от поколението Z се обръщат към социални медии за вдъхновение за пътуване, нефилтрирани съвети и гениални трикове за пътуване“, казва представител на Next Vacay в изявление, изпратено до Travel + Leisure, цитирани от Profit.bg.

„Независимо дали търсите природни чудеса, спиращи дъха гледки или най-добрата архитектура, която човечеството може да предложи, идеята за следващата ви дестинация за пътуване може да дойде от TikTok".

Според Next Vacay топ 10 на най-гледаните атракции в TikTok завършва със Стоунхендж в Англия под номер 10. Атракцията събира близо 52 милиона гледания в социалната мрежа от февруари 2021 г. до февруари 2022 г.

Следват го Национален парк Йосемити в Калифорния с 59 милиона гледания, язовирът Хувър в Невада със 70 милиона гледания, мостът Голдън Гейт в Сан Франциско със 118 милиона гледания и Лас Вегас Стрип в Невада, който има повече от 259 милиона гледания.

Що се отнася до първите пет, Гранд Каньон заема петото място с 273 милиона гледания за 12-месечния период на проучване, следван от Тадж Махал с 377 милиона гледания на четвърто място.

№ 3 принадлежи на абсолютната класика - Айфеловата кула, която има 719 милиона гледания в TikTok, следвана от Бурж Халифа в Дубай под номер 2 с 1.9 милиарда гледания.

И накрая, любимата дестинация е Disney World в Орландо, която може да се похвали с удивителните 8.6 милиарда гледания в TikTok.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати