Турагенции

Албания започва да рекламира район Дебър

   
Албания започва да рекламира район Дебър

“Дебър, боядисан в червено“ (Dibra n'Fest”) е инициатива, която цели популяризирането на планинския туризъм и в рамките на три дни събира местни и чуждестранни туристи, които празнуват и се забавляват, запознавайки се с културата, традицията, гастрономията и природата на Дебър (Източна Албания), предаде специално за БТА агенция АТА.
Дебър откри летния туристически сезон с поредица от културно-художествени дейности, различни изложби, история, документални филми, традиции, типична дебърска кухня, рафтинг и др.
В контекста на „Dibra n'Fest” тази сутрин в планината Лапшник сред внушителна природа „Къща за почивка Кораби” беше сборен пункт на местни и чуждестранни туристи, местни гидове, представители на общината и организации, които празнуват с традиционни за Дебър музика и танци.
Спортно-артистичните дейности на училищата ще продължат до 14.30 часа, а по-късно в залата на Центъра за обществено образование е планирано награждаване на участниците във фотографския конкурс „Цветовете на Дебър”.
За днес следобед близо до площада на професионалното училище „Назми Рушити” ще бъде организиран концерт с талантливия певец на албанската сцена Лоренц Хасрама.
През целия уикенд гражданите и чуждестранните туристи имат възможност да се насладят на традиционна храна, да посетят панаира по крайбрежната алея и да опознаят красотата на този район.
Развитието на туризма в Дебър бележи нова ера по отношение на планинския туризъм в страната.
В областта Дебър има около 23 ледникови езера, а районът е богат на култура, фолклор и гостоприемни хора.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с агенция АТА).



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати