Анализи Новини

Вижте най-красивите плажове в Сицилия

   
Вижте най-красивите плажове в Сицилия

За 2022 г. престижното отличие “Син флаг” беше дадено на 11 плажа в Сицилия.
То отразява качеството на морската вода и предлаганите услуги.
За да имате прекрасно лято в Италия, в следващите редове ще ви представим едни от най-красивите и чисти сицилиански плажове.
Марина ди Модика
Плажът Марина ди Модика се намира в южната част на острова. Той е с фин пясък, пищна средиземноморска растителност и криволичещи дюни. Тук не липсват възможности за забавление и практикуване на любими водни спортове.


Марина ди Рагуза
Днес Марина ди Рагуза е туристически курорт, популярен сред гостите на Сицилия със своето кристално чисто море, красиви плажове и отлично време. През последните години местата за настаняване сериозно се увеличиха, включително ресторантите, клубовете и баровете.


Фурчи Сикуло
Този плаж е сред новите в списъка със “Син флаг”. Малкият град се намира в провинция Месина и ще ви плени с природна красота и богат морски живот, който може да изследвате в специален музей, съобщава siviaggia.it.
Плажът на Лампаре
Това красиво място се намира в Туса. Прилежи към крайбрежното село Кастел ди Туса, Месина. Редовно присъства в списъка с плажове, достойни за “Син флаг”.
Плаж Раганцино
Този плаж, който се намира близо до пристанището Поцало, е плитък и с мек пясък. Идеален е за семейна почивка.


Чирига
На около 50 км от Рагуза се намира Чирига - бялплаж, обгърнат от тюркоазени води. Със своите малки заливчета и величествени скали, това място ще ви накара да останете поне няколко дни.


Санта Тереза ди Рива
Аромат на цитрусови плодове, дълъг плаж, море със наситен син цвят… Санта Тереза ди Рива е автентичен морски рай.
Лидо Фиори ди Менфи
Този сицилиански плаж вече 20 години носи почетното отличие “Син флаг”. Той е един от най-популярните, за което допринасят дългата пясъчна ивица и плитното море.


Аквакалда
Аквакалда се намира на остров Липари и впечатлява със своя каменист дълъг и тесен бряг. По плажа един до друг ви приканват барове и ресторанти.
Какво означава “Син флаг”?
Наградата “Син флаг” води своето начало от 1987 г. Тя е утвърден стандарт в туризма за екологичност. В цял свят има отличени с нея над 4000 плажа. Сред тях всяка година има и български. За да бъде един плаж отличен със “Син флаг”, той трябва да покрие различни критерии - качество на морската вода, безопасност, услуги, удобства, екологична информация и др.
Плажове със “Син флаг” в България през 2022 г.
През този летен туристически сезон 18 плажа набългарското Черноморие ще носят престижното отличие “Син флаг”. Това са плажовете Бялата лагуна, Албена, Кранево-Север, Златни пясъци, Слънчев ден, Обзор-Централен, Свети Влас–Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг, Поморие-Изток, Къмпинг Черноморец, Созопол-Централен, Созопол-Харманите, Дюни, Дюни-Юг, Аркутино и Марина Диневи.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати