Новини Транспорт

Летище София обяви търгове за заведения

   
Летище София обяви търгове за заведения

„СОФ Кънект“ покани конкурентен брой компании за участие в търг за ресторанти, барове и други заведения на територия от близо 3 400 кв. м  на Терминал 2. Условията на търга предвиждат пълна трансформация на разполагаемото пространство, а сред новостите ще бъдат изцяло нова зона с ресторанти, барове, заведения за бързо хранене, които да представят международната и традиционна местна кухня, открита тераса с красива гледка и специално обособено място за тютюнопушене и още множество други удобства за пътниците на столичното летище.

През миналата седмица операторът на столичното летище е изпратил покани за участие до български и световни брандове с утвърден опит в областта, които да представят своите финансови предложения за нови заведения за храни и напитки на летищна територия. Фирмите са получили подробна техническа информация въз основа, на която да заявят интерес към участие в търга и да подготвят оферти до средата на август 2022 г.. Победителят в търга ще бъде обявен през четвърто тримесечие.

Процедурата за избор на оператор на зоната за храни и напитки цели да осигури привлекателни бизнес възможности за широк кръг участници, а водещ принцип при подбора ще бъде предоставяне на решение за подобряване на летищния престой за пътници и гости чрез предоставяне на разнообразни заведения за хранителна консумация. 

„От този проект очакваме не само да подобрим потребителското преживяване, но и да осигурим разпознаваемост на българското летище чрез идеята си за заведения за храни и напитки и най-вече чрез качеството на предоставяне на услугата. Нашите пътници заслужават 5-звездно качество в зоната за храни и напитки, а това е част от цялостната ни визия за летище София като 5-звездно регионално летище“ – казва Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на аерогарата.

Припомняме, че през април летищеСофия/„СОФ Кънект“ избра Дюфри за оператор на безмитните си магазини. Дюфри ще управляват магазини върху обща търговска площ от  1 433 кв. м. и те идват след международна тръжна процедура, в която участваха топ 3 компании в областта. Дюфри са световна компания, която ще осигури високо качество на услугите и ще промени облика на търговските зони. Започналата вече промяна е част от мащабната трансформация на летище София част, от която ще бъдат и новите заведения за храни и напитки.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати