Новини Турагенции

Бодрум привлича българите за изгодна морска почивка

   
Бодрум привлича българите за изгодна морска почивка
  Alamy

Бодрум е популярна дестинация за туристи, които се наслаждават на средиземноморския климат, красивата архитектура, нощния живот и известните морски дарове. Курортът е преминал през някои трудни времена през 60-те години на миналия век, когато беше засегнат от земетресение, но реставрациите превърнаха района в процъфтяваща туристическа дестинация на турското крайбрежие на Егейско море. 

Местността е обитавана от 2-ро хилядолетие пр.н.е. В римската епоха се е наричал Халикарнас, основан от цар Мавзол, който построява едно от седемте чудеса на древния свят - Мавзолея. Има много атракции за посещение, но някои са наистина спиращи дъха, като например - Мавзолеят в Халикарнас, Портата на Миндос и градския замък.  

„Бодрум предлага една наистина луксозна атмосфера на изключитлено достъпна цена. Това не може да се види никъде другаде по света“, изтъкна пред TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора „Абакс“. Това се дължи на преобладаващите 4- и 5 – звездни all inclusive хотели. Типичното за Турция отличното обслужване пък кара всеки от посетителите да се чувства спокоен и обгрижен. Тези качества на туризма в южната ни съседка я правят предпочитана дестинация за активна почивка през тази година.  

„В момента Бодрум е сред най-популярните ни и търсени програми“, отбеляза Найденова. Туроператорът предлага програми, специално за онези, които искат да се насладят напълно на лятото си. Полетите от София до Бодрум ще се осъщестявават всеки петък до 7 октомври. А от есента ще започнат и директни чартъри от Пловдив. 

Цените започват от 599 лв. на човек  

и включват самолетен билет София – Бодрум – София с чартърен полет на European Air Charter с 20 кг регистриран багаж и 5 кг ръчен, летищни такси, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента. „Абакс“ работи с богат набор от луксозни 4 и 5-звездни комплекси от най-високо ниво. Всеки от хотелите е на пешеходно разстояние от морския бряг и предлага всички нужни удобства за една незабравима почивка. 

Туристите ще имат още достъп до шезлонг и чадър на плажа и басейна на хотела, както и от Wi-Fi интернет на рецепция и в общите части, без допълнително заплащане. Туроператорът е помислил и за най-малките, като за тях има специални анимационни забавления.  „Организирали сме програмите така, че да може перфектно да се съчетае почивката с невероятната ориенталска култура“, изтъка Найденова.  

За да осигурят максимален комфорт на клиентите си, “Абакс” предлагат към цената на екскурзията и две застраховки. Те са медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с „Евроинс“ и застраховка с „Отмяна на пътуване“. По време на целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на туроператора с български език. 

Бодрум е идеалното място за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Курортът е популярен с възможността си за морски спортове. Авантюристите могат да се насладят на гмуркане, уинд- и кайтсърфинг, както и на много други забавления. Шопингът също е задължителен в този уникален турски град. Курортът е домакин на много световни вериги за облекла, които имат свои магазини в него. Можете да намерите изключително качествени стоки на изгодни цени, особено ако се пазарите – в Бодрум, както в цяла Турция, пазаренето се счита за неделима част от успешно извършената сделка. 

Градчето има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Лазурните води на Егейско море са подходящият фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска! 

Йоана Шомова  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати