Новини Турагенции

Банкок е най-луксозната бюджетна дестинация

   
Банкок е най-луксозната бюджетна дестинация

Всеки заслужава да се поглези от време на време.

Но луксозното пътуване до отдалечен регион обикновено е на солена цена, особено когато търсите услуги от висок клас и петзвезден престой.

Освен ако, разбира се, не се отправите към Банкок, който е обявен за най-достъпния град за луксозно пътуване в света.

Според британския уебсайт Money.co.uk, тайландската столица, известна със своята туристическа сцена, предлага най-добрата стойност за луксозни преживявания, като наем на кола, престой в хотел и хранене в заведения със звезда Мишлен.

Пътуващите ще трябва да платят около 59 долара на ден, за да наемат луксозно превозно средство, като Mercedes-Benz, и около 150 долара, за да се насладят на изискано изживяване.

Престоят в петзвезден имот в този южноазиатски град ще ви струва около $295, което е значително по-малко от най-скъпата дестинация в списъка: Париж, където престой в луксозен хотел възлиза на 1753 долара на нощ, според констатациите на Money.co.uk, цитирани от T+L.

Брюксел се нарежда на второ място в класацията на Money.co.uk на най-достъпните градове за луксозна ваканция с ограничен бюджет.

Столицата на Белгия, известна със своя шоколад и бира, е и най-евтината дестинация в Европа, особено що се отнася до цената на петзвезден хотел (680 долара) и наемане на луксозни коли (150 долара). Ястие със звезда Мишлен в Брюксел ще ви струва около $156.

Дестинация № 3 в списъка на Money.co.uk е Верона. Италианският град предлага втората най-ниска средна цена за спа хотел - само $177 на вечер.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати